ASTERIKS-PR-ID-001.jpg

Akcija/Avantura/Komedija

21:30

Asterix at the Olympics Games

Najpoznatiji galski tandem nikada nije iznevjerio kada su smijeh i avantura upitanju. Tako i ovog vikenda ludilo smijeha i komičnih, gotovo stripovskih, situacija neće nedostajati kada na filmsku scenu ATV-a stanu Asterix i Obelix obožavani likovi dramskih i animiranih filmova i stripova XX vijeka.

Film 'Asterix at the Olympics Games' fransuka fantastična komedija iz 2008. godine, koju su zajednički režirali Frédéric Forestier i Thomas Langmann, a prema likovima iz istoimenog stripa, vratiće vas u djetinjstvo i divne avanture neustašivih Gala koji imaju čudni i djelotvorni čarobni napitak koji nerijetko konzumiraju, a naročito onda kada bi trebalo da se suoče i nadmudre svog najvećeg neprijatelja – vojnike i careve nepobjedivog Rimskog Carstva. Naročit zazor, strah i nepredviđene prokrete predstavlja uigrani komični tandem ogromnog Obelixa i gotovo patuljastog Asterixa.

Sada kreću na Olimpijske igre koje se organizuju u čast Bruta, nemilosrdnog cara koji osim što smjera da na prestolju ostane dugo, planira da iz ‘igre’ konačno izbaci svog oca Julija Cezara. Asterix osim što mora da pobijedi Bruta mora da osigura prvenstvo na Igrama kako bi njihov prijatelj Lovesix mogao da se oženi princezom Irinom. Avanture, čarobni napitak, snaga, domišljatost i kreativno izgrađene komične situacije i zapleti, iako daleko od predloška, stripa, omamile su evropsko tržište, tako da je ovaj film ostao upamćen kao najgledanija i najprodavanija francuska komedija u kojoj se govori i engleski jezik.

Film je sniman šest mjeseci u Španiji, a za samo nekoliko dana premašio je zaradom budžet ulaganja što ga je uvrstilo u, možemo slobodno reći, jednu od najuspješnih epskih komedija, a po popularnosti izdigao se iznad ostalih naslova koji oslikavaju dogodovštine i pustolovine opasnih Gala.

Obelixa tradicionalno tumači Gérard Depardieu, dok se u ulozi Asterixa ovdje okušao Clovis Cornillac, zapaženo lice francuske drame, a koji je prema ocjeni kritike dao svom Asterixu izvjestan novi sjaj i do tada neviđeno vragolanstvo. U filmu se pojavljuje mnogo poznatih ličnosti: Michael Schumacher kao Schumix, ali i Jean Todt, Zinedine Zidane, Tony Parker i Amélie Mauresmo.

Ne propustite smijeh, fantastiku i avanturu koja vas vodi u najveći sukob u istoriji komedije – ‘Asteriy at the Olympics Games’ u subotu u 21 čas i 30 minuta.