Jagodici-2.jpg

Akcija/Drama/Trlier

20:45

Jagodići

Srpska dramska serija "Jagodići" iz 2012. godine, nastavak je serije o banatskim grofovima "Sva ta ravnica" snimana po istinitim događajima i motivima knjige Nenada Čanka „Kao i sva ravnica“. "Jagodići" su inspirisani svakako svojim dramskih prethodnikom, a scenario potpisuje Đorđe Milosavljev. 

Radnja serije je smeštena u tridesete godine prošlog veka  u banatskom selu, a glavni likovi su otac i njegovi sinovi, koji prolaze kroz turbulentne veze. Lajko (Ivan Bosiljčić)  se teško navikava na ulogu koju mu je sudbina namenila, da bude jedan od Jagodića, vanbračni sin grofa Milana, i polubrat Jovana i Branka. Njegovoj braći Branku i Jovanu takođe se promenio život. Branko (Gordan Kičić) shvata da ga boravak u Francuskoj nije promenio, i da je ostao je isti kakav je i bio kada je napuštao kaštel pre četiri godine. Prosečan slikar i nesiguran u sebe, ali još uvek privlačan ženama, neodoljiv kao zavodnik i ženskaroš – nekoliko godina stariji i mnogo umorniji i mračniji prema životu. Jovan(Dejan Lutkić) je od poslovnog čoveka postao nezainteresovan za svet oko sebe, progonjen je sećanjima na izgubljenu ljubav i ne izlazi iz svoje mračne sobe u kaštelu. A Grof Milan (Dragan Nikolić) se oporavlja od moždanog udara u Slankamenu. Uz to dešvaju se romanse, sukobi, tajne i ubrzo počinje niz nerazjašnjenih ubistva, koji budi uspavane duhove prošlosti dovodeći i ovaj put u iskušenje opstanak porodice Jagodić. 

Serija obiluje lijepo skrojenim likovima, sa duhom jednog prošlog vremena i šarma tridesetih godina prošlog vijeka. Čitava je paleta zanimljivih ženskih likova koje sjajno pariraju, donose dozu romantike i strastvenosti u živote svih Jagodića. Nataša Ninković, Nina Janković, Sloboda Mićalović, Zorana Bečić i Gorica Popović glavne su ženske uloge koje svojim talentima uokviruju odličnu podjelu serije „Jagodići“. 

Serija o životu, iskušenjima, ljubavima, tajnama i grehovima četiri banatska grofa „Jagodići“ u srijedu u 20 časova i 45 minuta.