Moj-rodjak-sa-sela.jpg

Komedija

20:10

Moj rođak sa sela

Dramska serija "Moj rođak sa sela" jedna je od najgledanijih domaćih serija ikada snimljenih, a ako ste je do sada propustili idealna je prilika da pogledate sjajnu priču o porodici Malešević i njihovom rođaku obaveštajcu Vraniću u srijedu u terminu od 20 časova i 10 minuta.

Dvije sezone u režiji  Marka Marinkovića kojeg je publika mogla da zapazi kao reditelja nekoliko epizoda humorističnog serijala „Crni Gruja“, kao i filma „Crni Gruja i kamen mudrosti“. Reditelj je oduševio svojim sposobnošću da napravi zaista jednu dramu, punu živopisnih likova, humora i osvrta na političku situaciju i društveno-istorijske okolnosi u Srbiji u vremenu kada se radnja odvija. Tekst potpisuje Radoslav Lale Pavlović poznato ime srpske dramaturgije, čiji su tekstovi svojevremeno bili popularni i često ekranizovani.

Radnja serije prati dvije paralelne priče, jednu o penzionisanom obaveštajcu Vojske Jugoslavije Milomiru Vraniću (Vojin Ćetković) i drugu o porodici Malešević, njegovim rođacima koji žive u jednom selu u Šumadiji. Bivši obaveštajac dolazi na selo u njihovu porodičnu kuću kako bi se sklonio od neprilika koje bi ga mogle zadesiti i na taj način njihovi životi počinju da se prepliću i stvaraju sasvim novi tok radnje. Tu se Milomir sureće sa bratom njegove pokojne majke, ujakom, Rajkom (Tanasije Uzunović) i njegovom ženom Bisenijom (Vera Čukić), njegovim sinom jedincem Dragoslavom (Dragan Jovanović), seoskim lolom i švalerom, njegovom ženom Milenom (Dubravka Mijatović) i njihovom djecom i ostalim rođacima, komšijama i seljanima. Na svom putešestviju on upoznaje i Dunju (Ljubinka Klarić) sa kojom započinje romansu. Lik pukovnika Vranića građen je po stvarnom liku, generalu Jovanu Milanoviću.

Serija obiluje životnošću, karakterima koje je nemoguće ne zapaziti i sroditi se sa njima. Najviše se serija isticala zbog lika seoske lole Dragoslava koji je pravi primjer istančano izgrađenog lika, šarmantnog i visprenog muškarca, obožavanog kod žena, jednog harizmatičnog junaka koji zaokuplja pažnju. Radnja serije će odvesti do neočekivanih zapleta, odnosa, situacija u kojima se zaista vidi ono najvažnije za dobru dramu – običan čovjek i njegova neobična sudbina i svakodnevica.

Serija „Moj rođak sa sela“ od srijede u terminu od 20 časova i 10 minuta na programu ATV-a.