radio_mileva_portal.png

Komedija

21:40

Radio Mileva - II sezona

Za sve one koji su pjevušili uvodnu muziku domaće hit serije 'Radio Mileva' i uživali u dogodovštinama Majstorovićki i stanara zgrade 12, stiže najbolja vijest – počinje druga sezona. Od 7. decembra, svakog utorka i srijede u 21 čas i 40 minuta donosimo nove epizode prepune još smiješnijih trikova, ideja i štoseva najzanimljivije komšinice, Mileve i njene porodice.

U režiji Emira Jukića, a prema ideji Nebojše Garića, rodio se jedan mali kosmos u kojem caruje Mileva (Olga Odanovoć), sredovječna žena, sekretarica predsjednika Opštine u penziji, glava porodice Majstorović koju pored nje čine, ćerka Natalija (Marija Vicković) i unuka Sonja (Kristina Gavrić Bogunović). Mileva ne samo da je glava porodice, nego vedri i oblači u cijeloj zgradi, zna sve o svakome, umješana je u sve, a njeno dugogodišnje iskustvo sekretarice svemu daje poseban šarm. Energičnost, samouvjerenost, neverovatna informisanosti i rječitost, visprena i snalažljiva Mileva, oštroumnošću i osnovnim crtama podsjeća na likove prave domaće komedije začinjene dobro poznatom nušićevskom estetikom. Natalija je njena potpuna suprotnost, smijerna nastavnica srpskog jezika, često ulazi u sukob sa majkom, ali i ćerkom Sonjom, kojoj je škola na posljednjem mjestu, a život zvijezde na društvenim mrežama san kojem smijerno teži. U toj zavrzlami oprečnosti rađaju se neprevaziđene komične situacije.

Ljepota ove univerzalne TV komedije je u tome što Jukić vješto u priču o porodici Majstorović koju portretiše sukobom tri generacije žena, njihovih stavova, osobenosti, tajni i želja, ugrađuje i priču o stanarima beogradske zdrade pod brojem 12. Tu okuplja galeriju urnebesno zanimljivih likova, stanara zgrade svih profila i generacija – Milevina najbolja drugarica Cveta i njen sin Mikica, upravnik zgrade i policajac u penziji Stevan Lisičić, i njegova žena Marta; zanimljivi doktorski bračni par Marić, neuropsihijatar Sava i doktorka plastične hirurgije Viktorija, slatkorječivi slikar Leon, studenti Petar i Gavrilo, dobroćudni majstor Moca i njegova žena zlica Žana, operski pjevač Živorad, nesrećno zaljubljeni Rade i Ntalijin bivši muž, Ninoslav, koji se vraća nakon 15 godina.

Svi oni svakodnevno prolaze kroz život Mileve, a ona kroz njihove itekako. Svi ti likovi sa sobom donose svoje priče, probleme, istinska traganja za ljepotom života. Sve je reditelj tako složio u jedan vedar, pomalo pomjeren i čudan, izuzetno zabavan svijet u kojem sve pršti od zdravog humora i predstavlja sliku naše svakodnevice i našeg mentaliteta. Osim zgrade 12, sva važna dešavanja i zanimljive priče odvijaju se u frizerskom salonu 'Afrodita' i kafani lokalnog kriminalca na Neimaru.

U novim epizodama u malom univerzumu porodice Majstorović i njihovih komšija pojavljuju se novi likovi koji će unijeti dodatni nemir u ionako uzburkane odnose. Mi jedva čekamo nove avanture! Neka cijela zgrada pjeva – RADIO MILEVA! Od utorka u 21 čas i 40 minuta.