TIGAR-PORTAL.jpg

Drama/Sport

21:00

Tigar

Jedan od najvećih boksera u istoriji Muhamed Ali, jedne prilike je rekao da samo oni koji sve rizikuju se mogu smatrati hrabrima. Da li je ova rečenica odzvonila reditelju Milanu Jeliću kada je kreirao ‘Tigra’ ne možemo znati, ali sigurno je da je njegov bokser Tigar u svom sudbinskom kodu nosio rizik i hrabrost.

Film prati prelomne trenutke u životu boksera Šorge (Ljubiša Samardžić) zvanog Tigar, koji je karijeru u boksu počeo amaterski ostavivši iza sebe školovanje, sticanje zvanje i planiranje prosječnog života, pa čak i žrtvovao lični život, ne misleći mnogo o tome šta će kada više ne bude aktivan. Upravo je taj trenutak okosnica filma – sada je u penziji, ostaje bez boksa, dotadašnjeg života, pa i braka. Kako bi se snašao u promjenjenoj svakodnevici ne bira šta će da radi, samo da zaradi za hljeb. Na svom putu ‘preživljavanja’ upoznaje džeparoša Čoka (Slavko Štimac) i između njih se javlja neobično prijateljstvo. On tada osjeti snažnu potrebu da prestupnika prevaspita. Međutim, ispostavlja se da je mladi kradljivac bolji pedagog od njega i da ga polako odvlači na svoju stranu.

Ovo je priča o nadanjima, o hrabrosti i ljubavi prema sopstvenim željama, ali i priča koja otkriva prijateljstvo kao formulu prevazilaženja problema, premda je sve u Jelićevom komedijaškom ruhu sa glumačkom ekipom, koja je u to vrijeme bila najbolja postava domaćih filmova – pored Samardžića i Štimca, Bata Živojinović, Pavle Vuisić, Vera Čukuć, Jelica Sretenović.

Film o prijateljstvu, koje ipak može da nadoknadi propuštene šanse i promašene stanice života – ako si hrabar onda rizikuješ.

‘Tigar’ nedjelja u 21 čas.