Lamborgini

Pobrkao kočnicu i gas pa uletio u jezero

  • Izvor: B92
  • 22.10.2021.06:12

Italijanski superautomobil brzo je počeo da tone, ali je vozač uspio da se oslobodi i dopliva do obale.

Kako navodi austrijska policija, incident se dogodio u utorak oko 23 časa, kada je Lamborghini sa 31-godišnjim vozačem i 40-godišnjim suvozačem skrenuo na parking pored jezera Mondze.

Nakon što je putnik izašao iz automobila , vozač je nastavio da manevriše po parkingu i, kako tvrdi policija, pomiješao je pedale kočnice i gasa, da bi zatim Lambo uletio u 15-ak metara udaljeno jezero.

Italijanski superautomobil je brzo počeo da tone, ali je vozač uspio da se oslobodi i dopliva do obale. Njegov saputnik je u međuvremenu pozvao hitne službe i pružio mu prvu pomoć.

Iz policije navode da je vozač odveden u lokalnu bolnicu, sa povredama čiji stepen "nije određen na licu mjesta".

Ipak, pretpostavlja se da su u pitanju lakše povrede, s obzirom da se austrijska policija u objavi o ovom događaju na Twitteru našalila na račun nesrećnog vozača.

Oni su nezgodu uporedili sa čuvenom scenom iz filma "Špijun koji me je volio", iz serijala o Džejsmu Bondu, kada Lotus Esprit ulijeće u more, da bi se ispod površine transformisao u podmornicu.

Inače, Lamborghini koji je upao u jezero Mondze potonuo je do dubine od oko 5 metara.

U izvlačenju automobila učestvovalo je pet ronilaca, a korišćen je i balon - kako bi se vozilo podiglo na površinu, kao i kran sa kamiona.

Operacija spasavanja vozila trajala je skoro tri sata.

Tagovi: