Savjeti

Uz pomoć kafe se riješite neprijatnih mirisa u autu

  • Izvor: Agencije
  • 01.12.2021.14:26

Protiv neugodnih mirisa u automobilu obično se pokušavamo boriti na mnogo različitih načina.

Međutim, postoji jednostavan i efikasan metod koji nas neće natjerati da idemo u supermarket. Samo otiđite do kuhinje.

Neugodan miris u automobilu može doći iz raznih izvora. Počevši od plijesni, preko skupljanja vlage, začepljenog filtera u kabini, do ostataka hrane, prosute tečnosti ili preostalog mirisa nakon transporta vašeg ljubimca. Prije nego što se počnemo rješavati samog mirisa, prvo bismo trebali locirati njegovo porijeklo.

Specifičnosti osvježivača, koji su osmišljeni kako bi se riješili neugodnih mirisa u automobilu, ne nedostaje, kako u supermarketima, benzinskim pumpama tako i na internetu. Od najjeftinijih ne treba očekivati ​​spektakularne efekte. Zauzvrat, pristojne pripreme mogu koštati i nekoliko desetina maraka. Međutim, postoji još jedan način koji mnoge ljude neće koštati ni marke.

Efikasan način osvježavanja interijera su zrna kafe koju mnogi od nas imaju kod kuće.

Njena aroma ne samo da može probuditi, već i apsorbovati neugodne mirise unutar automobila i pružiti ugodan, prirodan miris. Dovoljno je nekoliko zrna nasuti u čarapu ili tanku vrećicu i staviti ih, na primjer, ispod suvozačevog sjedišta ili u udubine na instrument ploči. Efekat će biti bolji, što vrećice sa kafom stavimo na više mjesta, piše portal "Automobili.ba".

Kafa ne samo da će neutralisati mirise nekoliko sedmica, već će i apsorbovati vlagu. Za bolji efekat možete koristiti i mljevenu kafu, ali će njeno djelovanje biti kraće nego kod cijelih zrna. Čak i ako je nemamo kod kuće, ne moramo potrošiti bogatstvo da bismo kupili pola kilograma kafe.

Tagovi: