Ažurirajte aplikaciju

Viber uveo novu, veoma korisnu fuknciju

  • Izvor: mondo
  • 19.07.2021.07:27

Automatsko otpremanje fotografija i video snimaka konačno dostupno i na aplikaciji Viber.

Popularna aplikacija za dopisivanje Viber odavno ima opciju BackUp Chat History koja omogućava korisniku da sačuva svoje poruke i kontakte preko cloud platforme.

Sada je stigla nova verzija te aplikacije koja nosi oznaku 15.7.0.5 (650640), a koja je dostupna već od 15. jula.

Sa novom verzijom je stiglo i unaprijeđeno automatsko otpremanje ličnih podataka sa te aplikacije, te su sada Viber korisnici dobili mogućnost da sačuvaju i medijski sadržaj kao što su video snimci ili fotografije na cloud platforme. Nova opcija je zaista odlična za sve one koji često mijenjaju uređaje, pa čak i za korisnike koji žele da sačuvaju svoju istoriju razgovora.

Da biste sačuvali vaše podatke, morate da se pobrinete da je vaš Viber povezan sa Google Drive (Android) ili Apple iCloud (iPhone) servisima, ukoliko imate Huawei telefon onda sa Huawei Drive. Ukoliko imate Android telefon, to ćete da uradite tako što posjetite More > Settings > Account > Viber Backup > Settings i odatle prebacite sa Not connected na Google Drive ili drugi cloud koji koristite, dok za iPhone je potrebno da uključite Viber na iCloud-u, što možete da uradite kada posetite podešavanja telefona i Apple ID.

Kako je otpremanje tih podataka dugačak proces, potrebno je da uključite Wi-Fi, a primijetićete da se u Viber Backup nalaze i opcije Include Photos i Include Videos koje treba da izaberete ako želite da sačuvate vaše video snimke i fotografije. U istom meniju je i opcija Auto Backup, korisnik može da bira da se ti podaci otpremaju na dnevnom, nedjeljnom ili mjesečnom nivou, a ukoliko želite da isključite automatsko čuvanje potrebno je da izaberete Off.

Osim toga, novo ažuriranje je donijelo popravke bagova i pobljšanje performansi, ističu iz te kompanije. 

Tagovi: