Zamonašio se

Glumac spas pronašao u vjeri

  • Извор: Новости.рс
  • 24.09.2021. 17:50

Rastko Lupulović, nekadašnji glumac zamonašio se i uzeo ime Ilarion.

Publika ga pamti po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata". U pozorištu je imao sjajne uloge, dobio je i nagradu "Zoran Radmilović" na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Rastko Lupulović rođen je 1974. godine u Beogradu. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije. Takođe, bavio se i muzikom, bio okoreli roker i  član benda "Kanda, Kodža i Nebojša". 

Nekoliko mjeseci nakon što se zamonašio1996. godine, u jednom intervju istakao je da je sticajem okolnosti počeo da odlazi u crkvu, i upravo to mu je pomoglo da se spusti na zemlju.

"Da, najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osjećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran... U susretu sa vjerom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrješenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se...", poručio je Rastko tada, prenosi N portal.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.