Spremam posebne setove

Nebs Jack: Fresh Wave Festival ima ogromnu podršku publike

  • 08.08.2018. 12:40

Rezident DJ Main stage Nektar Fresh Wave Festivala Nebs Jack ime je koje je neizostavno na svim velikim event-ima u BiH, a pred nastup na Fresh Wave Festivalu razgovarali smo o sceni, festivalima, muzici...

Da li se tvoj stav prema muzici sa godinama na sceni mjenja?


Naravno, najviše na taj način što u moru novih žanrova više pronalazim sebe i trudim se izgraditi poseban stil kada je produkcija u pitanju što je popriličan izazov ali i posebno zadovoljstvo kada se uspije u nastojanju da se postigne prepoznatljivost i izgradi stil.

Postoji li muzička scena u BiH i šta po tvom mišljenju nedostaje?


Scena postoji ali je teško odrediti na kojem se nivou ona nalazi. Ne postoji nikakav recept ni garancija da neka žurka ili festival uspije, a podrška javnih institucija je itekako potrebna da takve organizacije uspiju. Afirmacija publike prosto nije dovoljna sama za sebe.

Pripremaš li novo izdanje ako da o čemu se radi i kada publika može očekivati ovo izdanje?


Uskoro će biti objavljen moj novi EP “Akordia” koji izlazi za londosku uzdavačku kuću Capital Heaven i već sada imam podršku velikih imena koja mi mnogo znači. Takođe mi puno znači i saradnja sa drugim artistima, a preko 80 ih je na ovogodišnjem izdanju Fresh Wave Festivala što daje i velike mogućnosti za saradnju i zajedničko djelovanje. 

Koliko ti je važna saradnja sa drugim izdavačima i artistima i koliko je teško izgraditi sopstveni stil u kreiranju muzike?


Saradnja je osnovni temelj svakog izvođača, mislim da je to bitna stvar isto kao i muzika koju prezentuje.  Muzika kao izraz ne trpi ograničenja zato je važno da se proširuju spoznaje i saznanja i da se kreativonst ozrazi i kroz djelovanje različitih viđenja i razmišljanja u muzici. Sopstveni stil je jako teško izdraditi kod nas, većina izvođača u nedostatku prostora je primorana da udovolji većini i tu se izgubi sopstveni cilj.

Kao jedan od osnivača Fresh Wave Festivala da li si mislio da će festival za svega 7 godina izrasti u regionalnu pa i evropsku manifestaciju?

Od samog početka imao sam ogroman entuzijazam koji je vremenom sve veći zato što sam siguran da radimo pravu stvar. Imamo ogromnu podršku publike i to nam je najveći uspjeh!
Glavni cilj nam je da se u najboljem svjetlu predstavimo i evropskoj publici koje je svake godine sve više i da pokažemo da imi možemo biti top destinacija za festivale.

Šta publika nikako ne smije propustiti na predstojećem festivalu? 

Pa sigurno da su nastupi naših headlajnera najzanimljiviji ali ove godine potrudili smo se da svaka festivalska bina ima kvalitetne i aktuelne izvođače pa preporučujem svima da doslovno zavire u svaki ćošak tvrđave i sigurno će na svakom mjestu pronaći ili novo poznanstvo ili dobre vibracije.

Šta mogu očekivati od tvog nastupa? 

Kada su festivali u pitanju uvijek spremam posebne setove, a s obzirom da moj set počinje u ponoć energije sigurno neće nedostajati. Potrudiću se da predstavim i neke nove trake koje sebično čuvam bapš za nastup na Freshu.
 

(PR)

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)