Progovorimo o nasilju nad ženama

Otvorena izložba Nine Babić „Nasilje u nasljeđe"

  • Извор: Агенције
  • 16.07.2021. 10:08

„Umjetnica Nina Babić izložbom „Nasilje u nasljeđe?" šalje snažnu poruku svim ženama žrtvama nasilja da treba da progovore  i poziva ukupnu javnost da se aktivnije uključimo u osudu nasilja i podršku žrtvama", rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvarajući ovu izložbu u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Želeći da pošalje snažnu poruku podrške autorki izložbe i svim ženama žrtvama nasilja, ministar Natalija Trivić, prilikom otvaranja, imala je majicu na kojoj su ispisane poruke osude nasilja ali i poziv svima da otvore oči i ne okreću glavu od nasilja.

Istakla je da je izložba primjer na koji sve način umjetnost može biti angažovana i pozdravila hrabrost autorke da  jezikom umjetnosti progovori o ovoj tematici, ukaže na nasilje i prikaže njegovo stvarno lice sa ciljem veće uključenosti cjelokupne zajednice na njegovom sprječavanju i zaustavljanju, te pomoći žrtvama.

Umjetnica Nina Babić navela je da izložbom želi ukazati na probleme sa kojima se žene suočavaju.

„Potrebno je da se suočimo sa procesom koji prolaze žrtve nasilja. Izložbom želim da informišem javnost o posljedicama, uzrocima i procesima koje prolaze žrtve nasilja", rekla je Babićeva koja je ovaj projekat realizovana u saradnji sa uruženjem „Udružene žene".

Prevashodan cilj izložbe je ohrabrivanje na pravo govora skrivenih žrtava nasilja te ukazivanje na problematiku koja je ukorijenjena u našem društvu.

Pokrovitelje izložbe je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a posjetioci će je moći pogledati do kraja jula.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.