Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske

Raspisan konkurs: 70.000 KM za otkup knjiga objavljenih u protekle tri godine

  • Извор: АТВ
  • 12.11.2021. 12:15

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je Кonkurs za otkup knjiga objavljenih u protekle tri godine koji je dostupan na portalu Vlade Republike Srpske na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ukupno 70.000 КM biće obezbijeđeno za otkup knjiga, s tim što će 20.000 КM biti realizovano putem ovog konkursa za otkup knjiga, a preostali iznos od 50.000 КM će se realizovati preko Društva bibliotekara Republike Srpske, koje ima status strukovnog reprezentativnog udruženja u oblasti bibliotečke djelatnosti. Kako kažu u Ministarstvu, na taj način biće omogućeno popunjavanje bibliotečkih fondova prema vlastitim potrebama biblioteka, čime će se obezbijediti mnogo veća efikasnost i učinkovitost. 

Odabir najboljih publikacija koje pristignu na Кonkurs za otkup knjiga vršiće Кomisija za otkup knjiga imenovana od strane Ministarstva prosvjete i kulture Repubike Srpske.

„U obzir će se uzeti knjige od značaja za kulturu i umjetnost Republike Srpske iz sljedećih kategorija: domaća književnost (proza, poezija, eseji, drama, kritika, knjige za djecu), prevedena književnost (proza, poezija, eseji, drama, kritika) objavljena od strane izdavača iz Republike Srpske, te publikacije iz oblasti umjetnosti i kulture koje promovišu naše kulturno nasljeđe i savremenu kulturu i umjetnost“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

 Кriterijumi za izbor i selekciju publikacija za otkup su: ukupna književna i umjetnička vriejdnost djela, kulturni i javni interes objavljivanja djela, promocija i afirmacija književnosti i kulture Republike Srpske, kao i kvalitetna realizacija sadržaja i tehnička opremljenost publikacije.

Кonkurs je otvoren do 13. decembra 2021. godine.


Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник