Saopštenje

Sindikat radnika Holivuda: Bio je jedan pravi metak

  • Извор: Танјуг
  • 22.10.2021. 21:54

Scenski pištolj iz kojeg je ubijena filmska snimateljka i ranjen režiser na setu novog filma Aleka Boldvina imao je jedan pravi metak, saopštio je sindikat radnika Holivuda.

- Glavni glumac je slučajno ispalio jedan pravi metak koji je pogodio direktorku fotografije Halinu Hačins i režisera Džoela Souzu - navodi se u dopisu lokalne podružnice Međunarodnog saveza pozorišnih i scenskih radnika.

Tragedija koja se dogodila na snimanju filma "Rđa" udarna je vijest širom svijeta - kada je poznati američki glumac Alek Boldvin slučajno upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Јoela Souza.

Reditelj se oporavlja, ali Hačinsonova je preminula zbog prostrelne rane.

Alek Boldvin se prvi put javno oglasio povodom nesreće na Tviteru.

- Nema riječi koje bi mogle da opišu šok i tugu u slučaju nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj koleginici kojoj se divimo. U potpunosti sarađujem s policijom na istrazi kako bi otkrili kako se ova tragedija desila. U kontaktu sam s njenim suprugom i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Moje srce je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih onih koji su znali i voljeli Halinu - napisao je Boldvin.

Prema pisanju američkih medija, glumac nije imao ideju nakon pucnja da je povrijedio bilo koga na setu. Kada mu je dat pištolj, pitao je: "Za sve ove godine nikad mi nisu dali vruć pištolj".

Šerifova kancelarija je saopštila da nije podignuta optužnica i da istražuju pucnjavu i ispituje svjedoke.

Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.

Navedeno je da je istraga otvorena i aktivna, i da nisu preduzete pravne radnje povodom ovog incidenta.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић