Blood Origin

Stigao trejler za pretpriču o Vičeru

  • Извор: Б92
  • 23.12.2021. 17:49

U utorak je izašla najava za pretpriču ("prequel") o Vičeru pod nazivom "The Witcher: Blood Origin", mini-seriji u kojoj se govori o prvom Vičeru ikada, a prikazuje se na samom kraju posljednje epizode druge sezone.

Emitovanje je planirano za 2022. godinu, iako tačan datum još nije poznat. Radnja je smještena u vilenjačkom svijetu 1.200 godina prije radnje prve sezone, prenosi "B92".

U seriji će se prikazati priča o stvaranju prvog prototipa Vičera i prezentovati ključni događaji koji su svijet čudovišta, ljudi i vilenjaka spojili u jedno.

Nakon što je izašla najava, na društvenim mrežama su se javili obožavaoci knjiga, video-igre i serije, koji su podijeljenih mišljenja.

Onima koji su samo gledali seriju ne sviđa se što u najavi nisu prikazani Vičeri, iako po samoj radnji serije to nije ni moguće jer će se kroz radnju tek prikazati stvaranje prvog Vičera. Zamjeraju i to što nedostaje slovenskih likova koji se pojavljuju u originalu.

"Ovo izgleda zanimljivo"; "Priča o Vičeru bez Vičera, divno"; "Ne znam šta da mislim o ovome"; "Netfliks stvarno muze priču do maksimuma"; "Nadam se da je u prequelu iskorišćeno više originalnog materijala nego u ove dvije sezone Vičera"; "Ovdje mogu da budu kreativni. Nadam se da nisu upropastili priču"; "Ovo uopšte ne liči na Vičera"; "A gdje su Sloveni?", neki su od komentara.

Podsjetimo, druga sezona serije "The Witcher" od prošlog petka može da se gleda na Netfliksu, a nova sezona dobila je i bolje kritike od prethodne.


Тагови: