Sjeverna Koreja

Svako ko gleda seriju "Squid Game" ide u zatvor?

  • Извор: Б92
  • 19.11.2021. 12:40

Kako javlja Radio Free Asia, u Sjevernoj Koreji pojavile su se ilegalne kopije Netfliksove hit serije "Squid Game".

U toj popularnoj južnokorejskoj seriji 465 takmičara koji su u velikim finansijskim problemima igra izmišljene dječje igre kako bi osvojili 38 miliona dolara. Oni koji ispadaju iz igre jer ne mogu da je dovrše budu ubijeni.

Već početkom godine vlada Sjeverne Koreje zaprijetila je kaznama za sve one koji gledaju južnokorejske serije. Kazne su ili finansijske ili zatvorske. I pored tih prijetnji, kopije serija švercovane su u Sjevernu Koreju.

Popularnost serije "Squid Game" je takva da se njene kopije dostavljaju u Sjevernu Koreju na USB-ima i to morskim putem, brodovima, objavio je RFA.

Situacija sa serijom "Squid Game" smatra se posebnom prijetnjom za vladu Sjeverne Koreje jer je jedan od likova iz serije, Kang Sae-Byeok, poznata i kao igračica broj 067, prebjeg iz Sjeverne Koreje koji igra smrtonosnu igru da bi osvojenim novcem pomogla majci i mlađem bratu da pobjegnu iz svoje zemlje.

Smatra se da puno građana Sjeverne Koreje može da se identifikuje s osobom koja je pobjegla iz Sjeverne Koreje i želi da to uradi i njihova porodica.

Građani Sjeverne Koreje vide još sličnosti iz serije sa situacijom u svojoj zemlji. Jedan građanin rekao je za RFA kako se vlasti u njihovoj zemlji, koja je u finansijskoj krizi, bore na finansijskom tržištu jednako kao i takmičari u seriji, prenosi "B92".

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.