Ne očekujte oporavak preko noći

Da li brak opstaje poslije prevare?

  • Izvor: avaz
  • 10.11.2021.09:07

Sve ono u šta ste do juče vjerovali, palo je u vodu i u rukama imate samo krhotine svog braka koje vas sijeku poput žileta. Možda ste tokom godina koje su iza vas i razmišljali šta bi se dogodilo da jedno od vas dvoje bude nevjerno, i najvjerovatnije došli do zaključka da je razlaz u tom slučaju neminovan.

Pa opet, evo vas na toj tački, do koje niste vjerovali da ćete ikad doći, razmišljate: šta dalje? Da li postoji mogućnost da se vaš brak oporavi nakon nevjerstva? Da li je uopšte vrijedan truda? Nezavisno od toga ko je varao u braku, moguće je prevazići nastalu situaciju, pa čak i brak učiniti boljim nego što je bio. Međutim, za to je potrebna saradnja sa obje strane.

Evo koje bi korake trebalo da preduzmete ako ste vi ta strana koja je varala i ako želite da vaš brak opstane nakon nevjerstva:

Recite sve

Iznesite sve detalje vezane za prevaru. Budite otvoreni. Možda razmišljate u pravcu toga da ćete svog partnera povrijediti nepotrebnim detaljima i još više pogoršati situaciju, ali neće biti tako. Iako će mu biti teško da čuje neke stvari, više će od svega cijeniti vašu spremnost da budete iskreni. Skrivene laži imaju običaj da isplivaju na površinu kada im se najmanje nadate, zato obavezno recite sve.

Nemojte očekivati oporavak preko noći

Čak i u slučaju da je vaš životni partner zaista spreman da vam oprosti i pokloni vam ponovo svoje povjerenje, to je neće dogoditi preko noći. Potrebno je da prođe vrijeme, da vi dokažete svoju lojalnost, i da on u vašim postupcima prepozna trud. Učinite sve što je u vašoj moći da budete dostojni njegove ljubavi i on će vam je opet dati na dlanu.

Tagovi: