Budite sigurni

Deset znakova da ste svom muškarcu centar svijeta

  • Izvor: Glas Srpske
  • 13.10.2021.04:00

Ponekad nam jednostavno treba potvrda da smo voljeni, ali kako znati da ste svom partneru stvarno centar svijeta?

1. Ima vas na umu kada donosi velike i važne odluke

Vaše mišljenje uvijek mu je važno, nezavisno od situacije. Na primjer, muškarac koji vas voli neće prihvatiti novi posao, a da o tome prije nije razgovarao s vama. Želi da učestvujete u svim velikim odlukama koje se tiču njegovog ličnog i vašeg zajedničkog života.

2. Govori vam stvari koje nikom drugom nije rekao

Muškarci se ne povjeravaju lako i ne bilo kome. Ako s vama dijeli i svoje najskrivenije tajne i otkriva stvari koje nije rekao niti najboljem prijatelju, onda ima beskrajno povjerenje u vas.

3. Želi s vama provoditi puno vremena

Čak i kad su vam rasporedi prenatrpani, on uvijek nađe vremena za vas. On ne čeka vaš poziv - sam inicira izlaske i druženja.

4. Voli s vama razgovarati o (zajedničkoj) budućnosti

Mnogi muškarci strahuju od razgovora o zajedničkoj budućnosti čak i kada su iskreno zaljubljeni. Ako vaš partner s tim nema problema, dobili ste jackpot. Muškarac ne mora biti 100 posto spreman za velike korake u odnosu, ali činjenica da o njima otvoreno razgovara dokaz je odgovornog i zrelog razmišljanja.

5. Ponosan je na vas

Nikad ne ostaje ravnodušan na vaše uspjehe i veseli im se. Kad god ima priliku za to, ponosno se prije drugima pohvali vama.

6. Brine o vama i želi da budete sretni

Ne tretira vas kao kraljicu zato što misli da mora - on to iskreno želi. Sluša vaše priče s posla, masira vam vrat i stopala nakon posla, pripremi večeru kada ste umorni... Briga o vama jedan je od njegovih prioriteta.

7. Poržava vaše ciljeve

Ne osjeća se ugroženo zbog činjenice da želite biti uspješna i ostvarena žena. Podržava vas u svemu što želite napraviti. Uvijek je uz vas kada vam zatreba savjet i pomoć jer želi vidjeti kako ostvarujete svoje snove i biti uz vas kad se to dogodi.

8. Ne flertuje s drugim ženama

Svi smo mi ljudi od krvi i mesa. Baš kao što ćemo mi žene prokomentisati naočitog muškarca, tako će i oni zapaziti zgodnu ženu. U tome nema ništa loše, a do problema dolazi samo kad se prelazi granica dopustivog u vezi. 

Očigledni flert s drugim ženama definitivno ulazi u kategoriju prestupa i mnogo muškaraca ne odriče se flertovanja čak ni kada su u vezi. Muškarcu kojem flert ni ne pada na pamet definitivno ste centar svijeta.

9. Ne skriva vas od porodice i prijatelja

Ništa ne unosi više sumnje u ženu od muškarca koji je ne želi predstaviti svojim prijateljima i porodici. 

Naravno, za sve postoji vrijeme i mjesto pa niko ne očekuje porodični ručak nakon prvog izlaska. 

Kada ste se dovoljno zbližili, sasvim je prirodno imati potrebu upoznati svoju posebnu osobu s najmilijima. Muškarac koji vas bez zadrške uvodi u svoj krug prijatelja i predstavlja porodicu definitivno vas želi u svom životu.

10. Ne povlači se na prvi znak problema

Rasprave i svađe sastavni su dio svakog ljubavnog odnosa. Ne postoji veza bez problema, a hoće li to na njoj ostaviti neizbrisiv trag ovisi isključivo o komunikaciji između partnera. Izbjegavanje otvorenog razgovora loš je znak. 

S druge strane, sposobnost hvatanja u koštac s problemima i želja da se ti isti problemi riješe kako biste imali što funkcionalniji odnos, znak je kvalitetnog muškarca koji vas iskreno voli i stalo mu je do toga da stvari između vas budu "pod kontrolom", prenosi Zadovoljna.

Tagovi: