Živi svoj san

Napustila posao kako bi brinula o mužu: Muškarci treba da budu razmaženi

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 11.09.2021.15:22

Od kako je bila djevojčica Katrina Holt (30) je zamišljala kako će jednog dana postati domaćica i brinuti o svom suprugu i njihovoj porodici, a sada se osjeća kao da živi život iz svojih snova.

Ova mlada žena donijela je odluku da živi kao domaćica iz 1950-ih godina pošto je počela da osjeća veliki stres zbog svog posla. Ona sada kuva i čisti, dok njen suprug Lars (28) ide na posao i zarađuje novac.

"Osjećam se kao da živim kako sam oduvijek htjela. To je moj život iz snova i muž dijeli istu viziju. Ima puno posla, perem tone posuđa i veša, a peglanje je konstantno, ali volim to i briga o suprugu me čini veoma srećnom", ispričala je ona za "The Sun".

Katrina se svako jutro budi u 4:30 kako bi svom suprugu napravila doručak.

Osim što brine o domaćinstvu, Katrina voli da kroji haljine, posebno one koje su inspirisane modom 50-ih godina. Iako kaže da njene haljine nisu identična replika haljina iz tog doba, voli da ih nosi jer se u njima osjeća prijatno i kao prava domaćica.

"Osjećam se kao da sam rođena u pogrešnom vijeku, posebno kada pogledam sve što se događa u svijetu. Osjećam se kao da pripadam nekom ljepšem, staromodnijem vremenu, ali znam da se sve dešava sa razlogom i da je božja volja da sam sada na ovom svijetu", rekla je ona.

Katrina se uvijek pobrine da večera bude na stolu kada Lars dođe sa posla, a poslije jela par se opušta igrajući tradicionalne društvene igre, slušajući ploče i gledajući staromodne emisije.

"Moj novi život počeo je u septembru 2018. godine pošto sam napustila posao, koji je počeo da me iscrpljuje. Umorila sam se i nisam ispunjavala sopstvena očekivanja. Razgovarala sam sa mužem i rekla da želim da budem domaćica, a on je rekao da je to u redu. Bio je fantastičan osjećaj kada sam dala otkaz. Sada mogu da radim šta želim i da vodim svoje domaćinstvo onako kako to želim. Sada sam domaćica sa punim radnim vremenom", ističe ova mlada žena.

Njen radni dan počinje u pola sedam ujutru, kada se probudi i spremi mužu odjeću, prije nego što njemu pripremi doručak, spremi mu i ručak koji će da ponese na posao. Poslije doručka, radi vježbe, a onda se oblači i šminka u stilu 50-ih godina prošlog vijeka.

"Kompletna moja garderoba je inspirisana i sastoji se od haljina koje sam sama izradila po originalnim uzorcima iz 50-ih godina. Uvijek se trudim da izgledam najbolje što mogu. Najbolje se osjećam kada nosim haljinu u vintidž stilu. Tako su lijepe i volim boje i tkanine tog doba", kaže Katrina.

Zatim provodi vrijeme u sređivanju i pranju veša, brisanju prašine, čišćenju...Poslije obavljanja kućnih poslova, ona kuva ručak i onda šije haljine. Večeru počinje da priprema oko 16 ili 17 časova, kako bi sve stiglo na vrijeme kada se njen muž vrati sa posla.

"Kada Lars dođe kući, donosim mu vodu i ako večera nije sasvim spremna, poslužim mu meze u vidu sira, suvog voća i orašastih plodova", objašnjava ova domaćica.

"Moj muž jako cijeni to što radim. Odrastao je u kući u kojoj je pomagao svojoj majci oko kuvanja i čišćenja, pa ni na koji način nije dominantan. Izgleda umorno kada dođe kući sa posla, pa kada je sto postavljen i večera spremna, on je veoma srećan. Mislim da je muškarcu potrebna žena kako bi se povremeno osjećao razmaženo. On to nikada ne bi zahtijevao od mene, ali je moja ideja bila da živimo ovako. Oduvijek mi je to bio san, od kada sam bila djevojčica", zaključila je Katrina, prenosi "Telegraf.rs".

Tagovi: