Istraživanja

Zaboravite "G tačku", stimulacijom ove regije ćete izludjeti ženu

  • Izvor: 24sata.hr
  • 13.09.2021.22:19

Italijanski naučnici kažu da ne postoji jedno specifično mjesto koje služi kao čarobno dugme za aktiviranje seksualnog užitka, kao što se to smatra za G tačku.

Radi se zapravo o većoj erogenoj zoni koja uključuje nekoliko različitih organa, pokazala je njihova studija.

Tu zonu nazivaju 'klitouretrovaginalni kompleks'(CUV), termin koji uključuje prednji dio vaginalnog zida, mokraćovod, parauretralne žlijezde i unutrašnji 'korijen' klitorisa.

Podsticanje ove regije ne samo da daje ozbiljan užitak, već može potaknuti i vaginalne orgazme koji snažnim zadovoljstvom prožimaju cijelo tijelo.

"Ultrazvukom smo otkrili da masturbacija vanjskog klitorisa aktivira cirkulaciju krvi samo u klitorisu. Međutim, unutrašnja stimulacija tokom penetracije može aktivirati cirkulaciju krvi u svim CUV strukturama", pojasnio je dr Emanuel Žanini, profesor na Univerzitetu u Rimu Tor Vergata, prenosi "24sata.hr".

"Umjesto da pažnju usmjerite na jednu malu tačku, jednostavno se orijentišite na prednji dio vaginalnog zida. Ulazak odzada (pseća poza) i žena na muškarcu su najbolje poze u seksu koje će vam pomoći da dođete do tog područja, iako to varira za svaku ženu", dodao je dr Žanini.

On dodaje da pomaže i korištenje prstiju. Umetanjem jednog ili dva prsta, dlanom prema gore, stimuliše se CUV regija.

'Klitoris je samo mala tačka na vrhu brijega'

I norveške medicinske naučnice dr Nina Brokman i Elen Steken Dal slažu se s ovom teorijom. One smatraju da je klitoris 'samo mala tačka na vrhu brijega'.

"Jedna nova hipoteza govori da je G-tačka uopšte nije zasebni organ ili mjesto, već jednostavno leži duboko u unutrašnjem dijelu klitorisa koji se stimuliše tokom seksa", kaže dr Nina Brokman.

Dodaje da smo odgajani da vjerujemo da je klitoris, velik otprilike kao grožđica - mjesto ukupnog ženskog zadovoljstva.

"Istina je zapravo da je taj mali gumb samo vrh ledenog brijega, mali dio velikih i izvanredno osjetljivih orgulja koje se protežu duboko u karlici žene", objašnjava dr Brokman, prenosi "Men's Health".

Tagovi: