Arizona

Namjerno ostavili sina (11) samog na 5 nedjelja

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 06.01.2022.18:50

U Arizoni se u stvarnosti dogodila verzija filma "Sam u kući", ali u znatno lošijim okolnostima. Naime, dječak (11) ostavljen je sam namjerno i na mnogo duže vrijeme.

Prema saopštenju kancelarije šerifa okruga Kočiz, dečakovi roditelji, 34-godišnja majka i 40-godišnji otac ostavili su sina samog i otišli na gotovo pet sedmica, prenosi "Telegraf.rs".

Zamjenici u šerifovoj kancelariji zamoljeni su da izvrše provjeru u porodičnoj kući. Kako je navedeno u saopštenju za javnost, slučaj je prijavio poznanik porodice koji je ostao anoniman, a koji ih je upozorio na mogućnost da je maloljetno dijete ostavljeno samo kod kuće na neutvrđen vremenski period.

Poslije provjere zamjenici su uspostavili kontakt s 11-godišnjim dječakom koji je živio u kući. Prema izvještaju policije, dječak je otkrio da je njegova majka napustila kuću neposredno prije Dana zahvalnosti, još krajem novembra, a da je otac otišao takođe ubrzo poslije tog praznika.

Dijete je bilo samo sve dok nije uspostavljen kontakt sa zamjenicima šerifa. Dječak je naznačio da mu je sve vrijeme bila dostupna smrznuta hrana i da nije išao u školu najmanje prethodne dvije sedmice, saopštili su iz policije.

Pokušaji lokalnih vlasti da kontaktiraju dječakove roditelje i druge članove porodice bili su bezuspješni, kako su rekli šerifovi zamjenici.

Zbog toga je dječak predat službi za zaštitu djece. Vlasti nisu otkrile gdje su roditelji djeteta otišli dok su bili odsutni, ni zašto su od kuće otišli bez dječaka.

Kada su se dječakovi roditelji 29. decembra konačno vratili kući, uhapšeni su i optuženi za zanemarivanje djeteta. Iako zakon Arizone ne određuje starosnu dob u kojoj dijete može biti ostavljeno samo, Odjeljenje za sigurnost djece Arizone istražuje izvještaje o zanemarivanju, uključujući propust roditelja da osiguraju nadzor, čime je dijete zapravo dovedeno u nerazuman rizik od povrede i drugih neprijatnosti.

Tagovi: