Porodica

Usvojili dijete pa morali da ga vrate nakon pet dana: Mislila sam da se šale

  • Izvor: Super žena
  • 02.09.2021.17:03

"Opraštanje od nje toliko me je pogodilo da to ne mogu riječima da opišem. Znali smo da je vjerovatno više nikada nećemo vidjeti", prisjetila se ova žena koja je mislila da nikad neće postati majka.

"Šanse da ostanem trudna bile su manje od jedan posto. Ljekari su rekli da će nam moja endometrioza jako otežati začeće", ispričala je Sara Hovel (31), medicinska sestra iz SAD koja se sa suprugom Krisom (32) obratila agenciji za usvajanje.

"Željeli smo porodicu i to me bacilo u depresiju, prošla sam proces tugovanja. Moj suprug je bio puno pozitivniji, on često stvari posmatra sa vedrije strane. Bio je to težak period, čak smo odlazili kod bračnog savjetnika. Iskreno, mislim da naš brak to ne bi preživio bez stručne pomoći", ispričala je.

Pokušavala je da ostane trudna tri godine. Bila je na nekoliko hirurških zahvata, primila je stotinak injekcija, popila hrpu pilula i plakala uz mnoštvo negativnih testova na trudnoću.

Kada su shvatili da su spremni za usvajanje djeteta, prijavili su se, stavljeni su na listu čekanja. Mjeseci su prolazili i dok su čekali vesti iz agencije, jednog jutra, Sara se osjećala malo čudno.

"Prvi put u životu test je bio pozitivan. Zajecala sam. Plakala sam toliko da sam jedva disala. To je bio veliki pozitivan šok. Samo sat vremena nakon što mi je test pokazao da sam trudna, nazvala nas je socijalna radnica iz agencije i rekla da bismo mogli da upoznamo svoju djevojčicu za samo tri nedjelje. Bila sam u osmom nedjelju trudnoće kad smo došli po nju i odvezli je kući. Odmah smo se zaljubili u nju", dodala je.

Spomenula je i kako je upoznala biološku majku te djevojčice.

"Ušla sam u bolničku sobu, a njena mama ju je držala u rukama i s ljubavlju stavila meni u naručje. Rekla je bebi: 'Upoznaj svoju mamu, djevojčice'", ispričala je.

Međutim, pet dana kasnije biološki roditelji su željeli djevojčicu nazad. Naime, po zakonu, imaju pravo da se predomisle do deset dana nakon djetetovog rođenja.

"Baš sam je hranila kad nam je stigao taj poziv. U očaju sam pala na pod i ponavljala: 'Oni se šale?, 'Reci mi da je ovo šala'. Bol koju smo oboje osjetili tog dana bila je gora od one koju smo proživjeli u tri godine neplodnosti", kazala.

Opraštanje od nje jako ju je pogodilo. Znali su da je više nikada neće vidjeti.

"Ona me učinila majkom iako je to trajalo samo nekoliko dana. Pomogla je da se izliječi dio naših srca koje je sterilitet slomio", dodala je i napomenula da ne zamjera biološkim roditeljima što su se predomislili, jer je to ipak njihovo dijete.

Sara je rodila sina Nou, a uz njega danas imaju još jedno dijete, dječaka starog dva mjeseca kojeg su usvojili.

"Privukla sam ga grudima i zatekla samu sebe kako razgovaram s Bogom. Zahvaljivala sam mu za ovo čudo. Kad je Noa napunio godinu dana, socijalna radnica iz agencije nas je ponovo nazvala i rekla kako za nas imaju dječaka starog jedan dan. Otišli smo po njega u bolnicu i dali mu ime Levi", rekla je i priznala da su strahovali prvih deset dana dok nije prošao rok kad im dijete više ne mogu uzeti, prenosi "Mirror".