Da li vam se sviđa?

Novi trend šminkanja zaludio svijet

  • Izvor: Kurir
  • 24.11.2021.18:34

Ako uživate u šminkanju i eksperimentisanju sa različitim stilovima mejkapa, sigurni smo da će vas novi trend oduševiti.

Riječ je o jednostavnom, ali zabavnom trendu za šminkanje očiju koji cijelom licu daje drugačiji šmek.

Kada šminkamo oči uglavnom se okrećemo klasici - mačkastom ajlajneru, krejonu na donjoj liniji oka ili zadimljenom efektu na kapcima.

Ali, ovog puta nam poznati šminkeri nude sjajno osvježenje u vidu ukrašavanja dijela oka koje smo uglavnom zapostavljali - suznog kanala.

Taj mali, delikatni dio gdje se oko susreće sa nosom gotovo nikad ne šminkamo ciljano, ali on zapravo pruža šansu da uz jednostavan i brz potez dobijemo zabavan, neobičan mejkap.

Najjednostavniji način je da ovaj unutrašnji ugao oka osvijetlite hajlajterom - tako ćete podočnjake učiniti vizuelno manje tamnim i primetni i čitavom predjelu oko očiju dati svježinu i energiju.

Ipak, ako želite bolji efekat opredijelite se da na suzni kanal nanesete tamniju sijenku ili kreon nego na ostaktu kapka - to će produbiti pogled.

Najbolji primjer ovog trenda nedavno nam je pokazala Zendaja na premijeri filma "Dina", kada je na unutrašnji ugao oka nanijela iskričavu, tamnoljubičastu senku koja je učinila da njena šminka izgleda kul, nesvakidašnje i zabavno, a opet elegantno i klasično, prenosi "Kurir.rs".

Tagovi: