Istraživanje

Prirodni proizvod kao melem za vašu kosu

  • Izvor: avaz
  • 20.10.2021.16:24

Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci prvo primijete na ženama kosu. Vjerovatno niste ni svjesne koliko vaša kosa doprinosi uspješnom zavođenju jačeg spola. Kada nesvjesno pređete prstima po kosi i prebacite je na stranu, takvi pokreti u njima bude divlje leptiriće. Zato je važno da vam kosa bude njegovana.

To podrazumijeva da koristite raznorazna pakovanja i ulja koja će joj dati sjaj i volumen. Kako ne biste lutale i tražile koja to maska najbolje djeluje na vašu kosu, predstavljamo vam masku od kvasca i meda. Učiniće da vaša kosa bude kao s reklame i konačno ćete moći reći da postoji prirodni proizvod koji je pravi melem za kosu, a koji sami možete napraviti kod kuće.

Kosa će, zahvaljujući ovoj specifičnoj kombinaciji, dobiti nevjerovatan sjaj, spriječiti opadanje i pojavu peruti. Razlozi zbog kojih treba odmah da posegnete za kockom svježeg kvasca i kašikom meda su dovoljni.

Priprema: Jednu kocku svježeg kvasca pomiješajte s kašikom meda. Kada smjesu izjednačite, ostavite da odstoji sat. Dobivenu smjesu nanesite na tjeme i po dužini kose, uz blago masiranje. Nakon toga, stavite najlonsku kapu i preko nje peškir. Ostavite da djeluje sat. Masku možete koristiti dva puta sedmično, a poslije 10 dana uočićete razliku u izgledu vaše kose.

Tagovi: