Zoran Stanković

Poslije duže bolesti, preminuo omiljeni "deka influenser"

  • Izvor: Blic
  • 30.07.2021.14:38

Zoran Stanković, omiljeni "deka influenser" iz Srbije, preminuo je danas poslije duge i teške borbe sa melanomom.

Tužnu vijest na “čika Zokijevom” profilu, objavio je njegov sin.

– Poslije duge borbe sa Melanomom je 29.07 preminuo Zoran Stanković. Hvala vam svima što ste njegove zadnje dvije godine života učinili posebnim i što ste bili uz njega. Počivaj u miru dragi tata – napisao je on ispod fotografije.


“Čika Zoki”, kako su mu tepali korisnici društvenih mreža, postao je popularan početkom 2019. godine, kada je počeo da koristi Instagram, gdje je kačio svoje selfije, svaki sa drugim okvirom za naočare, zbog čega je i pobrao simpatije korisnika ove mreže.

On je na svom Instagram profilu ima više od hiljadu selfija i na svakom od njih ima naočare i uvijek različit stajling. Kako je rekao u razgovoru za Blic 2019. godine, sa Instagramom je počeo da se zanima godinu dana prije nego što je postao popularan. Tom prilikom, zahvalio se jednom profilu sa velikim brojem pratilaca koji ga je otkrio i vinuo u zvijezde društvenih mreža.


“Pustiću brkove kao ti”, “Zoki, pozdravlja te moja baba”, “Ćao, Zoki, institucijo jedna”, “Gledam Vaš profil ceo dan i čekam da izbacite sliku”, “Ti si cool djed”…, samo su neki od komentara koji su se nizali ispod njegovih objava.

– Bilo mi je teško u početku da se snađem na Instagramu, ali i da napravim dobar selfi. Ipak sam ja penzioner. Ali sada mi se sve više sviđa i čak savjetujem i nekim mojim prijateljima da osim šaha ima i drugih zabava – rekao je tom prilikom “Čika Zoki”, dodajući kako mu je profil na ovoj mreži otvorila kćerka.


O svojoj borbi za podmuklim melanomom, nikada nije govorio, već se trudio da unese vedrinu i pozitivu svojim jednostavnim, a opet, smislenim i lijepo napisanim objavama.


Danas, ispod tužne objave, korisnici Instagrama nisu krili svoju tugu.

“Počivaj u miru…”… “Baš mi je krivo, saučešće porodici”… “Baš mi je žao, bio je pravi gospodin. Iskreno saučešće…” “Počivaj u miru dragi čika Zorane. Uvijek ćemo te pamtiti…”, samo su neki od komentara koji su se nizali ispod crno-bijele fotografije “čika Zokija”.