Posjetila očevo rodno selo!

Kćerka Baje Malog Knindže pokazala kuću u kojoj je rođen pjevač

  • 30.07.2021.14:26

Kćerka pjevača Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža, Smiljana Pajčin, ponosno je pokazala rodno mjesto i kuću u kojoj je njen otac rođen.

Ona je na svom Instagram profilu objavila nekoliko desetina fotografija. Smiljana se potrudila da svaki detalj rodne kuće svoga tate uslika i usnimi, te da što bolje dočara atmosferu toga kraja.


- Kuća mog ćaće - napisala je Smiljana u opisu fotografija i snimaka koje je podijelila sa svojim pratiocima koji su se veoma obradovali prizoru.

Posebnu pažnju privukla je fotografija na kojoj ona pozira ispred pravoslavne crkve, ogrnuta srpskom zastavom, a na glavi ima šajkaču.


Inače, Mirko je rođen u Gubinu, pod Dinarom o kojoj često pjeva u svojim pjesmama, a danas živi sa supurgom Dijanom i šestoro djece u Beogradu.


Baja Mali Knindža često ističe koliko mu nedostaje rodno mjesto i kuća koju je izgubio u ratu, odnosno koju su mu tada zapalili.


– Srušili su mi i zapalili kuću, u Livnu zaklali ujaka i ujnu. Ne volim da pričam o tome teško mi je. Moj mlađi brat Novak, bio je u logoru Lora, Hrvati su upali u kasarnu, pobili sve, a zarobili njega i jednog vodnika. Moj otac Neđeljko bio je u ratu do posljednjeg dana. I onda nekome smetaju moje pjesme, moja pjesma nikome ne može ništa loše učiniti. Ja nisam nikome zapalio kuću, meni jesu – rekao je Knindža prije izvjesnog vremena za Srbija Danas.

Podsjetimo, Mirko Pajčin je popularnost je stekao tokom rata u bivšoj Jugoslaviji pjevajući pjesme rodoljubive tematike.