Neprikladno prikazivanje kralja narodne muzike

Porodica Šabana Šaulića planira tužiti Bjelogrlića zbog filma "Toma"

  • Izvor: Blic
  • 26.10.2021.17:08

Pored Lepe Lukić koja nije zadovoljna predstavljanjem svog lika u filmu "Toma", Goca Šaulić, žena legendarnog pjevača Šabana Šaulića spremna je da podnese tužbu zbog neprikladnog prikazivanja njenog pokojnog supruga.

Naime, Goca se iznervirala kada je vidjela kako je Bjela predstavio njenog pokojnog supruga, odnosno, koliko je na neprikladan i uvredljiv način prikazao publici Šabana.

– Baš su se svi iznervirali oko toga. Realno, bez veze je da od svega što je Šaban u životu uradio u filmu bude pomenut u kontekstu šverca cigareta i kao “Ganci”. Bolje da su ga preskočili. Zašto takvu legendu sada omalovažavati na taj način. Mislim da će tužiti Bjelogrlića, ili tražiti da se ta scena izbaci ili promijeni kada bude rađena serija – otkriva Šabanov brat Hasan Dudić.

Dalje je nastavio:

– Ja ne znam ko je glavni krivac što je moj brat ponižen u tom filmu, da li Bjela ili neko drugi. Čime je to Šaban zaslužio? … Ti uzimaš jednog Šabana, predstavljaš ga kao nebitnog, pa ga još i vrijeđaš. Čemu to? Uradio si film o Tomi, neka akcenat bude na njemu, bio je legenda, ali nemoj da vrijeđaš druge umjetnike. Vidjeću sa porodicom, ako treba i da tužimo da se sa mog brata skine ova ljaga, neka to izbace iz filma, iz serije, njihov je problem šta će da rade. Neka ga puste da mirno počiva na onom svijetu – zaključio je Hasan, prenoseći utiske porodice Šaulić, pišu Novosti.

Tagovi: