Australijski list tvrdi

Novak će biti deportovan

  • Izvor: Agencije
  • 14.01.2022.18:42

Novak Đoković će kasnije tokom večeri dati izjavu graničnoj policiji, potom biti saslušan pred Federalnim sudom, sve kako bi izbjegao deportaciju iz Australije.

To je tema broj jedan u svijetu sporta, pa i šire, a na tu temu potencijalno bitnu vijest objavio je australijski “7news”.

U pitanju je medij koji je u nekoliko navrata bio na strani Đokovića tokom ove borbe.

-Novak Đoković bio je osuđen na propast i prije nego što je dobio tužbu Federalnog okružnog suda protiv deportacije iz Australije. To je uvjerenje bivšeg zvaničnika australijskih graničnih snaga, koji je prije nedelju dana s pravom rekao da će ministar za imigraciju Aleks Houk ukinuti Đokovićevu vizu- piše ovaj portal.

Prenijete su riječi neimenovanog sagovornika koji je bivši član australijske granične policije.

-Moj izvor kaže da će, bez obzira na sudski rezultat, Đoković i dalje biti deportovan. To je bilo kao podizanje crvene zastave biku (australijskoj) vladi. Napravio je veliku pjesmu i igru od ove pandemije. Kada je ona prvi put počela, zabavljao se na sopstvenom turniru bez majice na sceni sa drugim igračima. Suština je da morate biti potpuno vakcinisani da biste ušli u zemlju, osim ako nemate izuzeća od određenih stvari, a on nije. On je svjetski broj 1, ali zato što je tako glasan anti-vakser, zato su ga pogledali i zašto mu je viza prvobitno odbijena.

Mnogi su se pitali kako je Đokoviću dozvoljeno da se ukrca na let za Australiju bez potrebne vize.

-Kada podnesete zahtev za vizu u inostranstvu, dolazite na internet i to je prilično brzo. Australija nema oficire graničnih snaga u svakoj luci širom svijeta. Nemamo resurse. To je nepraktično i nije izvodljivo. Dakle, urađene su provjere prošlosti, one prolaze kroz proces i… pojaviš se u bazi podataka ako si kriminalac ili ako imaš kriminalnu istoriju, te se pažljivo pogleda. Jasno je da Novak nije kriminalac – svi to znamo. Ali pošto je privukao toliko pažnje na sebe, to ga je učinilo metom.

Bivši zvaničnik graničnih snaga rekao je da će Đokoviću ‘vrlo vjerovatno dobiti trogodišnju zabranu’ ulaska u Australiju.

Tagovi: