Težak put do uspjeha

Povrijeđen, bolestan, za Srbiju gine - Aleksandar Mitrović

  • Izvor: ATV
  • 15.11.2021.17:56

Aleksandar Mitrović odveo je sinoć reprezentaciju Srbije na Mundijal u Katar, nakon što je u 90. minutu meča glavom matirao domaćeg golma.

Za Mitrovića, to je bio 44. gol za Orlove, čime je još jednom potvrdio formu u kojoj se nalazi od početka sezone.

Ipak, za najboljeg napadača Srbije, karijera nije tekla kao med i mlijeko.

Do lavovskog karaktera, stigao je napornim radom, trudom ali i odricanjem.

"Tek sada, kada sam otac, shvatam koliku su žrtvu zbog mene podnosili moji otac i majka. Odricali su se svega da bih ja uspio da ostvarim snove, da bih mogao da radim sta volim. I moj brat je mnogo puta morao da se žrtvuje. Na primjer, dešavalo se da nemamo para i onda on ne dobije nove patike ili majicu da bi imali meni da kupe kopačke ili kostobrane", rekao je Mitrović.

Iako je dodirnuo zvijezde, Mitrović kaže da ostaje na zemlji i da mu je prvenstveno drago što svojoj porodici može da pruži bolji život.

"Naravno da sam srećan sto sam uspio, ali mi je mnogo draže sto se to dogodilo zbog svih njih, koji su godinama sebe stavljali u drugi plan da bih ja išao prema svojim ciljevima. Drago mi je što danas njima mogu da pružim više", naveo je napadač Srbije.

Važno je napomenuti da je, Aleksandar Mitrović najbolji strijelac, a Dušan Tadić najbolji asistent evropskih kvalifikacija za Mundijal 2022. godine.