Trebinje

Uspješno je održan Prvi svesrpski atletski kup: Ekipa Republike Srpske na drugom mjestu

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2021.19:28

Uspješno je održan Prvi svesrpski atletski kup u Trebinju. Prva je ekipa Vojvodine, druga Republika Srpska, treća Centralna Srbija.

Oko 100 sportista stiglo je iz Srpske, Srbije i sa Kosova i Metohije. Takmičilo se pet ekipa, plasman je bio bitan ali srpsko jedinstvo i ovdje je pobjedilo.

"Jako sam srećna što je počelo ovo takmičenje održavati što sam pozvana ovdje da se talmičim. Trebinje mi se jako svidjelo, jako lijep grad", kaže Dunja Sikima, Srbija.

"Ne samo takmičenje nego ovo je druženje između pet pokrajina, sada je kraj sezone I zato se družimo I drago mi je što su svi odazvali pozivu svojih selektora", kaže Jovan Rosić, Republika Srpska.

Stigli su i srpski atletičari sa Kosova i Metohije. Kažu da su ponosni što su dio ove svesrpske priče.

"Naravno da nama mnogo znači, kako nama tako I našim takmičarima. Ovo je divna manifestacija ja se nadam da će prerasti u tradiciju. Jako sam zadovoljan što sam po prvi put u Trebinju a nisam prvi put u republici Srpskoj", kaže Darko Radomirović, Kosovo i Metohija.

Ideja je potekla od Atletskog saveza Republike Srpske. Podrška je odmah stigla i iz Srbije. Nakon svesrpskog kupa u Trebinju svi se nadaju da će ovo postati tradicija. 

"Naša ideja je bila naravno da taj kup šeta po regionalnim savezima i nadamo se da će ponovo doći ovdje. Isto tako smo preponosni što je početak u Trebinju jer znamo da je Trebinje grad sporta, grad koji nudi mnoge mogućnosti", kaže Duško Ivičić, predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske.

"Ja se nadam da je ovo istorijski dan, jer je ovo prvi Svesrpski atletski kup, nadam se da će ovo postati tradicija i da će biti vezana za 15. 09 i da ćemo mi svi u svoje kalendare od sada pa u buduće ovaj dan slaviti na ovakav način", kaže Dragan Zdravković, član UO Srpskog atletskog saveza.

Trebinjci najponosniji. Sve raduje činjenica da se ova manifestacija po prvi put održava baš u njihovom gradu.

"Smatram da je to velika čast. Od samog početka je grad Trebinje prihvatio inicijativu, ova ideja je postojala duži vremenski period ali smo od samog početka rekli da ćemo sa zadovoljstvom da prihvatimo", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Nekadašnji atletski šampioni kažu da se vjeruju da srpsku atletiku čeka zlatna budućnost ali i poručuju da mora mnogo da se radi.