Na putu do Bugarske

Navijači Hajduka iz Splita demolirali pumpu u Srbiji FOTO/VIDEO

  • 02.08.2018. 10:07

Navijači splitskog Hajduka upali su na benzinsku pumpu u Vrčinu i tom prilikom se nakrali alkoholnih pića, potvrđeno je "Blicu" u policiji.

Nekoliko stotina hrvatskih navijača uputilo se, kroz Srbiju, put Sofije, gdje Hajduk ovog četvrtka igra revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv tamošnje Slavije, koja je u Splitu poražena sa 1:0. Jedno od mjesta na kome su zastali članovi splitske Torcide bila je pomenuta pumpa.

"Nije bilo nikakvog demoliranja. Policiji je prijavljeno da su navijači sa obilježjima kluba Hajduk iz Hrvatske ušli, uzeli veću količinu pića i udaljili se ne plativši to piće. Dakle, nije bilo nikakvog narušavanja reda i mira", saopšteno je "Blicu" u policiji.

Daleko napetija je situacija u Bugarskoj, gdje se očekuje 800 tifoza iz Splita, kako to tvrde lokalni mediji, iako "Slobodna Dalmacija" govori o dvostruko manjem broju. A napeto je zbog niza incidenata na ranijim susretima bugarskih i hrvatskih klubova odnosno reprezentacija, koji traju deceniju i po, a koji su kulminirali prošlog ljeta kada su sastali Hajduk i Levski.

Tada je čak bio zapaljen i jedan bugarski automobil u Zadru, a drugi dio megdana, u Sofij, se zbog ranije kazne Levskom igrao pred praznim tribinama. Na taj način je tada izbjegnut revanš navijača Levskog Hajdukovcim, ali glavobolju organima reda donio je ovogodišnji žrijeb, pa bugarski listovi ističu da će brojne bezbjednosne snage pokušati da stvari drže pod kontrolom kada "Torcida Split" stigne u grad. Na svom proputovanju do Sofije, "stradala" je pumpa - u Bugarskoj strijepe od daleko gorih scenarija.

 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић