Sjajni Lučić vodio Bajern do pobjede

  • 29.04.2021. 07:45

Košarkaši Bajern Minhena izbjegli su eliminaciju u četvrtfinalnoj seriji Evrolige pošto su u srijedu rezultatom 85:79 na domaćem terenu bili bolji od milanske Olimpije i tako smanjili rezultat u seriji na 2:1 u pobjedama u korist italijanskog predstavnika.

Fantastičnu partiju pružio je srpski reprezentativac Vladimir Lučić, koji je meč okončao sa 27 poena.

Bajern je vodio tokom čitavog toka utakmice, najveća prednost iznosila je 16 poena i trećem periodu, ali je Olimpija ipak uspjela da priprijeti. Međutim, snage za veliki preokret nisu imali.

Lučić je utakmicu završio sa 27 poena (6/11 iz igre, 11/12 slobodna bacanja), 7 skokova, 1 asistencijom i 2 izgubljene lote za 34 minuta na parketu. U ekipi Andree Trinkijerija istakli su se još Vejd Boldvin i Pol Cipser sa po 11 poena, a Džahuan Džonson imao je po 9 poena i skokova.

Malkolm Dilejni je bio najefikasniji u timu Etorea Mesine – duel je završio sa 18 poena (5/12 iz igre, 5/6 slobodna bacanja). Po 11 poena u italijanskoj ekipi imali su Serhio Rodriges i Šejvon Šilds. Vladimir Micov je utakmicu završio sa 2 poena (1/4 iz igre), 2 skoka i 1 izgubljenom loptom za 14 minuta na parketu.

Četvrti meč serije na programu je u petak, a eventualni pet igraće se u Milanu.

Treba naglasiti da u istoriji Evrolige nijedan tim u četvrtfinalnoj seriji nije stigao do Fajnal fora ako je poslije prve dvije utakmice gubio sa 2:0.

U srijedu je postao poznat prvi učesnik Fajnal fora - to je moskovski CSKA, koji je sa 3:0 savladao oslabljeni Fenerbahče.

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.