Banjaluka: Za sufinansiranje 12 projekta udruženja građana 102.000 KM

  • 22.07.2020.11:38

Grad Banja Luka sufinansiraće 12 projekata udruženja građana, u nastojanju da pomogne razvoj programa usmjerenih prema djeci i socijalno osjetljivim grupama. Za ove programe iz gradskog budžeta biće izdvojeno 102.000 KM.

"Odabrani projekti su u skladu sa definisanim prioritetnim oblastima, koje su u uskoj vezi sa platformom "Banjaluka ljudskog lica"", istakli su u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Projekti koji su dobili podršku iz gradskog budžeta, odnose se na programe za djecu i porodicu u mjesnim zajednicama, razvojne programe namijenjene zdravim stilovima života na području emocionalnog razvoja djece predškolskog uzrasta, zatim na programe nenasilne komunikacije i asertivnog ponašanja školaraca, kao i na obezbjeđivanje uslova u zajednici za samostalan život osoba sa invaliditetom i programe podrške osobama treće životne dobi.

Javni poziv za sufinansiranje projekata udruženja građana bio je otvoren od 05. do 23. marta, ali je usljed epidemiološke situacije izazvane pojavom korona virusa – produžen do 25. maja.

Spisak odabranih projekata možete pogledati ovdje.