Direktor UKC-a

Đajić: Stanivuković plaši pacijente i širi paniku, ovakve optužbe su za tužbu

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2021. 13:43

Odgovorno tvrdim da kiseonik koji se primjenjuje i daje pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske isti kao kiseonik koji se upotrebljava u svim bolnicama u Evropi i regionu. Takav isti se ovdje primjenjuje od kada postoji UKC.

Poručio je ovo direktor UKC-a Vlado Đajić nakon izjave gradonačelnika BanjalukeDraška Stanivukovića da UKC isporučuje kiseonik koji nije medicinski.

"Mi i kada smo raspisivali tender dobili smo rješenje od naše agencije da ponuđač ima rješenje da se bavi prometom medicinskog kiseonika čiji je sastav 99,5 posto kiseonik. Svi naši pacijenti primaju takav kiseonik i ovdje je izliječeno na hiljade pacijenata sa takvim kiseonikom. Nema razloga za strah naših pacijenata, ali ni rodbine pacijenata koji se ovdje liječe", rekao je Đajić.

On je istakao da je Stanivuković još jednom pokazao da mu nije stalo do građana, već samo do njegove lične promocije.

"Što se tiče same tužbe trenutnog gradonačelnika Draška Stanivukovića, ovo je još jedan dokaz da njemu nije stalo do građana Banjaluke, do građana Republike Srpske, do napretka institucija u Republici Srpskoj, već mu je stalo do njegove lične promocije i da ne bira ni cijenu ni sredstva, a što je najgore ni posljedice. On širi paniku, on sada plaši naše pacijente da će se ugušiti ako primaju kiseonik, plaši rodbinu naših pacijenata i to je strašno. To je za svaku osudu pa i za tužbe. Istovremeno, da je mislio dobronamjerno, kao prvi čovjek grada, i da želi nešto dobro, on je trebao da dođe ovdje kod mene kao prvog čovjeka UKC-a i da vidi imamo li kakvih problema, može li išta da pomogne kao gradonačelnik. Jer, ovdje je vanredno stanje, mi imamo blizu 400 pacijenata danas, od kojih je polovina na kiseoniku. da je želio da pomogne i da mu je stalo do stanovnika Republike Srpske, došao bi da vidi ima li kakvih problema, da ukaže na to i da vidi da li kao gradonačelnik može da pomogne da riješimo taj problem, ako misli da postoji problem", istakao je direktor najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

Ponovio je da Stanivukoviću nije stalo do građana, i istakao da je on prvi gradonačelnik u istoriji koji je tužio zdravstvene radnike i porodilje.

"Znači još jedan dokaz da mu nije stalo do stanovnika, da mu nije stalo do UKC-a, do naših građana... Istovremeno on je prvi gradonačelnik u istoriji koji je tužio zdravstvene radnike i porodilje. To je strašno. Mi smo predložili, i usvojila je Skupština i sve je po zakonu, da zdravstvene ranike koji su podnijeli najveći teret i pokazali najveći patriotizam, za razliku od njega, dok su oni radili, on je skijao po Kopaoniku i mjesec dana se kupao na moru, a naš zdravstveni radnik nije uzeo nijedan dan godišnjeg odmora, i tužio zdravstvene radnike da im se ne da 500 KM. Moram da kažem, imali smo sastanak, zdravstveni radnici su ogorčeništo imaju takvog gradonačelnika koji ih je tužio i koji nije još nijednom došao u posjetu UKC-u od kada je postao gradonačelnik. To dovoljno govori koliko mu je stalo do zdravlja i do stanovnika Banjaluke i republike Srpske", zaključio je Đajić i još jednom ponovio da nema razloga za strah jer pacijenti na UKC-u dobijaju kvalitetan kiseonik kao i u svim zdravstvenim ustanovama u Evropi.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија