Saopštenje

Oglasili se iz MPUGIE: Stanivuković od Banjaluke napravio smetlište, radije bi da ruši nego da gradi

  • Извор: АТВ
  • 19.08.2021. 11:55

Iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarastvo i ekologiju Republike Srpske oglasili su se saopštenjem na sramne optužbe gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića po pitanju poništenja rješenje o rušenju Kajak terase, a u kojima na krajnje neprimjeren način proziva ministricu Srebrenku Golić čime je još jednom do izražaja došlo njegovo infantilno ponašanje.

Saopštenje prenosimo u cijelosti: 

"Reagovanje na objave Draška Stanivukovića na društvenim mrežama":

"Draško Stanivuković, nažalost gradonačelnik Banjaluke, kad god mu je dosadno počne lagati i optuživati za kriminal i korupciju sve one koji ne žele da mu dopuste da od najvećeg grada u Srpskoj napravi „Zadrugu“. Svaki put kad bi da se igra, Stanivuković bi da ruši „Кajak“, nastojeći da, usput, pokaže svoju kreativnost kroz nimalo inventivnu igru riječi. On je, valjda jedini gradonačelnik koji bi radije da ruši nego da gradi i koji od jednog od najčistijih gradova u regiji pravi smetljište!  Umjesto što kuka da mu je opet poništeno rješenje o rušenju „Кajaka“ i da prijeti krivičnim prijavama, Stanivuković bi trebalo da dobro prouči rješenja koja je donijelo Ministarstvo i da svojim saradnicma naloži da poštuju zakonom propisane procedure.  Ali za to je potrebno i znanje i zvanje, koje gradonačelnik Banjaluke, očigledno, nema.  Mnogo je lakše prijetiti da će „završiti šta je započeo“.  Lijepo bi bilo da se to započeto odnosi na fakultet, na obećanja o izgradnji infrastukture na području grada, besplatan prevoz za učenike osnovnih škola... Međutim, gradonačelniku Stanivukoviću su važnije morske igre i vožnje rijaliti zvijezda skuterom po Jadranu, uz već poslovično slikanje i svođenje funkcije gradonačelika najvećeg grada u Srpskoj na objave na Instagramu.

Radi objektivnog informisanja javnosti dužni smo reći da je Ministarstvo svaki put, vraćajući predmet u vezi s „Кajak terasom“ prvostepenom organu na postupanje, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku, dalo uputstva za ponovno vođenje postupka, međutim, ponovna rješenja gradske uprave nisu u skladu sa preciznim i jasnim uputstvima, a sam tim ni sa zakonom.  Da li se radi o nestručnosti ili gradonačelnik namjerno, iz samo njemu znanih razloga, traži od svojih saradnika da donose nestručna i nezakonita rješenja, za koja zna da moraju biti poništena, kako bi farsa koja samo njemu odgovara što duže trajala   – pitanje je na koje bi trebalo on da odgovori. Кad je toliko siguran u ispravnost svojih –  rješenja zašto do sad nije srušio bespravno sagrađeni objekat i poštedio javnost još jednog rijalitija u kojem je on glavna zvijezda.

Pozivamo Draška Stanivukovića da počne raditi svoj posao u skladu sa zakonom i da konačno počne ispunjavati predizborna obećanja, koja je, očigledno, olako davao, bez imalo moralne odgovrnosti. Banjaluka i građani koji su mu dali povjerenje nisu zaslužili da od ovog grada pravi još jednu „Zadrugu“, stoji u saopštenju.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.