Banjaluka

Oslikan mural posvećen medicinskim radnicima

  • 30.06.2021. 10:31

Mural posvećen medicinskom osoblju oslikan je ispred ulaza u Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja u Banjaluci, u znak zahvalnosti i sjećanja na njihovu borbu protiv virusa korona.



Direktor Doma zdravlja Nevena Todorović rekla je da je mural oslikala amater umjetnik, psiholog Nataša Rodić, a da je proces oslikavanja trajao 15 do 20 dana.

"U razgovorima se rodila ideja da se zid ispred Higijensko-epidemiološke službe oslika i oplemeni na način da se prikaže u mnogo ljepšim i svjetlijim bojama i da se da do značaja zdravstvenim radnicima", rekla je Todorovićeva novinarima.

On je navela da se danas održava radni sastanak medicinskih rukovodilaca u Domu zdravlja, a jedna od tema je predstavljane murala, a drugi dio radnog sastanka odnosi se na ponovnu reorganizaciju radnog procesa i okretanje ka pacijenatima koji nisu oboljeli od virusa korona.

"Možemo sa ponosom i srećom reći da u Banjaluci od 25. juna nismo zabilježili nijedan novi pozitivni slučaj na virus korona", istakla je Todorovićeva.

Ona je navela da će biti sačinjen drugi plan koji će biti primjenjivan do septembra.

"Nadamo se da neće biti velikog skoka oboljelih, a ukoliko bude mi smo spremni i opet ćemo preko noći naše procese prilagoditi potrebama građana", rekla je Todorovićeva.

Specijalista radiologije banjalučkog Doma zdravlja Zoran Radulović rekao je da ovaj impresivni mural obilježava prošlu i ovu godinu borbe protiv pandemije izazvane virusom korona.

"To je obilježje zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima Republike Srpske", rekao je Radulović.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник