Željeznice Republike Srpske

Otklanja se kvar na pružnom prelazu u Vrbanji

  • Извор: СРНА
  • 11.11.2021. 10:45

Na pružnom prelazu Vrbanja u naselju Debeljaci kod Banjaluke u toku je otklanjanje kvara na signalno-sigurnosnom uređaju, pa je svjetlosno-zvučna signalizacija isključena, polubranici podignuti, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS).

Iz ŽRS-a navode da željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, te da bezbjednost odvijanja saobraćaja na putnom prelazu u Vrbanji nije ugrožena.

Mašinovođe tokom trajanja radova postupaju po propisima i da vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.

Upućen je apel da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, da budu odgovorni prema sebi i drugima, te da se obavezno zaustave ispred putnog prelaza i da bezbjedno, nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

"Sa ciljem istinitog i objektivnog informisanja javnosti, molimo medijske kuće, informativne portale kao i korisnike društvenih mreža, da se za sve potrebne informacije obrate direktno ŽRS-u i da ne plasiraju dezinformacije koje mogu dovesti do nepotrebnog uznemiravanja građana i netačnim navodima ne pokušavaju narušavati ugled `Željeznica Republike Srpske`", navodi se u saopštenju.

Iz ŽRS-a ističu da voz u saobraćaju uvijek ima prednost i da drugi učesnici u saobraćaju trebaju da se zaustave ispred putnog prelaza.


  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)