Ujedinjena Srpska

"Ustavni sud da se oglasi o statusu predmeta o amandmanima na budžet Grada"

  • Извор: АТВ
  • 22.07.2021. 17:00

Ujedinjena Srpska zatražila je informaciju od Ustavnog suda Republike Srpske u kakvom je statusu predmet za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka o budžetu grada Banjaluka čiji su sastavni dio amandmani skupštinske većine koji se odnose na podršku zdravstvenim radnicima i porodiljama.

Iz Ujedinjene Srpske su podsjetili da je Skupština grada Banjaluka 15. aprila usvojila budžet čiji su sastavni dio i amandmani koji se tiču podrške zdravstvenim radnicima i porodiljama u vidu finansijske podrške u iznosu od 500 KM.

"Umjesto da izvrši uplate prema zdravstvenim radnicima i porodiljama, gradonačelnik Banjaluke /Draško Stanivuković/ je 9. juna predao zahtjev Ustavnom sudu Srpske za ocjenu ustavnosti", navode iz Ujedinjene Srpske.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić naveo ja da je predao zahtjev Ustavnom sudu o pristupu informacijama tražeći u kakvom statusu se nalazi taj predmet i kada se može očekivati donošenje odluke, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

"Kao odbornik i neko ko je predlagao i usvajao amandmane želim da znam status predmeta, te vjerujem da će Ustavni sud Srpske odgovoriti u zakonom predviđenom roku", naglasio je Stanić.

On smatra da je gradonačelnik jedina osoba u gradu koja se grčevito bori protiv podrške zdravstvenim radnicima i porodiljama zato što to nije njegov prijedlog, već prijedlog Ujedinjene Srpske i partnera.

"Znamo da sve što on predloži, smatra da je najpametnije i najbolje, a ono što predlože drugi da je najlošije i da je negativno", ocijenio je Stanić.

Stanić je upitao da li će gradonačelnik preuzeti odgovornost zato što je varao i ponižavao zdravstvene radnike i porodilje tako što su mjesecima zakinuti za podršku koju zaslužuju i koja se nalazi u budžetu.

"Da li će gradonačelnik snositi odgovornost i podnijeti ostavku ako Ustavni sud Srpske odbije njegov zahtjev za ocjenu ustavnosti i kada se pokaže da je pokušao da ponizi 5.000 zdravstvenih radnika i 2.000 porodilja?", upitao je Stanić.

On je napomenuo da je pružena podrška i za besplatne udžbenike i za pojeftinjenje cijene karata gradskog prevoza, a sa druge strane ne vide razumijevanje gradonačelnika da podrži porodilje i zdravstvene radnike sredstvima koja se već nalaze u budžetu.

"Licemjerno je da se pruža podrška zdravstvenim radnicima preko bilborda koji je u vlasništvu grada i nalazi se kod Prijedorske petlje, a da ne podržite zdravstvene radnike tako što ćete realizovati amandmane i uplatiti finansijsku podršku u iznosu od 500 KM, koju je usvojila Skupština grada", istakao je Stanić.

Stanić je rekao da je ponosan što je Ujedinjena Srpska zajedno sa partnerima prepoznala zalaganje zdravstvenih radnika koji spasavaju živote i porodilja koje donose život i jačaju natalitetnu politiku, ali je ogorčen što se gradonačelnik obračunava sa neistomišljenicima iz Skupštine preko zdravstvenih radnika i porodilja.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?