Banjaluka

Usvojene informacije o poslovanju "Eko toplana" za 2020. godinu i planu poslovanja za 2021.

  • Извор: АТВ
  • 14.07.2021. 14:38

Skupština Grada Banjaluka, na petoj sjednici održanoj 13.7.2021. godine usvojila je informacije o poslovanju Eko toplana za 2020. godinu i plan poslovanja za 2021. godinu. Osim navedenog, a u okviu planiranih tačaka dnevnog reda, razmatrane su i usvojene i informacije o radu organa upravljanja Eko toplana u 2020. godini, kao i informacija o aktivnostima na pripremi sezone grijanja 2021/2022.  

Rezultati ostvareni u 2020. godini pokazuju da su Eko toplane Banjaluka uspješno završile poslovnu godinu uz redovnu isporuku toplotne energije. U dostavljenoj Informaciji o poslovanju za 2020. godinu, navodi se da je Društvo pozitivno poslovalo i ostvarilo dobit u iznosu od 523.432 KM. 

Poslovanje u 2020. godini odvijalo se uglavnom u otežanim uslovima pandemije izazvane korona virusom. Neposredno nakon proglašenja pandemije, u martu 2020. godine, menadžment Eko toplana preduzeo je mjere za umanjenje negativnih posljedica pandemije i organizovanje rada u otežanim uslovima u skladu sa naredbama, preporukama i smjernicama nadležnih organa. 

Prema procjeni uprave Društva ukupan negativan efekat na poslovanje u 2020. godini, usljed pandemije korona virusa je cca 1.613.000 KM. Ipak, bez obzira na sve probleme koje je pandemija izazvala, a vezano za likvidnost, organizaciju lanca snabdijevanja, kao i samu proizvodnju i isporuku toplotne energije, uz maksimalne napore menadžmenta i svih zaposlenih bez finansijske pomoći javnih institucija, obezbijeđeno je uredno funkcionisanje sistema daljinskog grijanja i u vanrednim okolnostima, poštujući sve propisane mjere i preporuke nadležnih institucija. Kako bi sistem daljinskog grijanja funkcionisao i tokom pandemije, te bio obezbijeđen kontinuitet uspješnog poslovanja preduzet je niz mjera i aktivnosti. Prije svega, postignuti su dogovori sa dobavljačima i bankama vezano za određene rokove plaćanja. Pored toga, pokrenut je cijeli niz projekata  koji su obezbjedili značajne uštede u lancu snabdjevanja i ukupnom poslovanju Društva. 

Takođe i pored negativnog efekta pandemija korona virusa, nije bilo otpuštanja radnika niti smanjenja plata radnicima. Plate zaposlenima, pripadajući doprinosi kao i svi porezi i ostale obaveze prema državi redovno su isplaćivani i tokom pandemije, kao i tokom prethodnog perioda. Eko toplane kao društveno odgovorna kompanija, ali i sami zaposleni u Eko toplanama kroz učešće u određenim humanitarnim akcijama tokom 2020. godine, u granicama mogućnosti pomogli su onima koji su pandemijom korona virusa bili najviše pogođeni.

U Informaciji o planu poslovanja za 2021. navodi se planirani nastavak uspješnog poslovanja. U 2021. godini planiran je blagi rast broja korisnika i poslovnih prihoda. Planirane investicije za 2021. godinu su preko 2,5 miliona konvertibilnih maraka.

Kroz Informaciju o radu organa upravljanja i rukovođenja Eko toplana Banjaluka za 2020. godinu, koja je takođe usvojena na gradskoj Skupštini navodi se da su organi upravljanja i rukovođenja, Skupština i Upravni odbor Društva uredno obavljali poslove odnosno redovno održavali sjednice i donosili potrebne odluke.

Gradski odbornici su razmatrali i usvojili i Informaciju o aktivnostima na pripremi sezone grijanja 2021/2022. Planirane aktivnosti trebalo bi da omoguće stabilnost, pouzdanost, kvalitet i efikasnost u snabdijevanju Banjaluke toplotnom energijom u sljedećoj sezoni grijanja. Plan je rezultat analize stanja sistema daljinskog grijanja i rada u proteklom periodu, te već urađenih aktivnosti i mjera u dostizanju osnovne funkcije preduzeća – snabdijevanje grada toplotnom energijom. 


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)