Predsjednik HDZ-a BiH

Čović: U razgovorima tražiti rješenje kako da profunkcioniše BiH

  • Извор: Агенције
  • 29.07.2021. 12:46

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas da su rasprave koje se tiču vremena proteklog rata, a koje se posljednjih dana vode u BiH, u drugi plan stavile evro-atlantski put zemlje i izmjenu izbornog zakonodavstva, koja je trebalo da bude privedena kraju u bilateralnim razgovorima i kroz djelovanje Interresorne radne grupe.

- Nastojanje je HDZ i Hrvatskog narodnog sabora /HNS/ da bez obzira na ova iskušenja nastavimo tražiti rješenja kako da profunkcioniše ovaj prostor kako ne bi ušli u dublju krizu, a najave toga čujemo iz više centara moći - rekao je Čović novinarima u Sarajevu, podsjećajući da BiH još nije dobila budžet za ovu godinu, iako je vrijeme da se priprema budžet i za narednu.

Čović je rekao da je danas i juče je imao više sastanaka sa domaćim i međunarodnim zvaničnicima na kojima se traže potrebna rješenja i izrazio uvjerenje da te aktivnosti treba da budu nastavljene i u narednom periodu.

On je ocijenio da je avgust vrijeme da se pojača intenzitet razgovora kako bi se izbjegla mogućnost da vlast u BiH ne funkcioniše.

- Problem će biti mnogo veći kada imate institucije, a ne donose odluke, a to je stanje koje imamo već dvije godine - rekao je Čović i dodao da je traženje dogovora u razgovorima opredjeljenje HDZ-a, posebno na nivou Federacije BiH.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.