Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Do kraja iduće sedmice Agencija za lijekove BiH neće djelovati na prostoru Srpske

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2021. 19:00

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH do kraja iduće sedmice neće više djelovati na prostoru Republike Srpske.

"Gospodin Zolak (direktor Agencije) je državni neprijatelj broj jedan Republike Srpske. Od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove BiH neće djelovati na prostoru Republike Srpske. Može da se preseli u Federaciju pa tamo da nastavi da izmišlja te stvari", rekao je Dodik.

Vlada Srpske će već od danas da pripema sva potrebna akta, kako bi donijeli zakon u Narodnoj skupštini Srpske, kojim bi uredili način dopremanja kiseonika u naše zdravstvene ustanove, rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

"Uradićemo sve da dopremimo dovoljne količine kiseonika u naše bolnice", dodao je Višković.

On je rekao da je problem medicinskog kiseonika "nametnut", te da je na sastanku s direktorima zdravstvenih ustanova razgovarano o tome kako taj problem riješiti.

"Nažalost, pokušali smo iz Republike Srpske sve. Obraćali smo se prema Savjetu ministara, prema resornoj ministrici Gudeljević, imali smo i ministarsku konferenciju na kojoj je učestvovao naš ministar Alen Šeranić... Međutim, sa druge strane nije bilo razumijevanja da se to pitanje rješava", rekao je Višković.

Premijer Srpske je dodao da se politika previše umiješala u život običnog čovjeka i "da je danas jedna administrativna barijera koja piše u nekom dokumentu važnija nego životi naših građana".