Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: U institucije BiH ćemo se vratiti kada se riješi problem zbog kojeg smo otišli

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2022. 14:44

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će se vratiti u rad institucija BiH onda kada se riješe problemi zbog kojih su i napustili zajedničke institucije.

"Mi ćemo poštovati odluke NSRS. Dok se ne riješi problem nametnutog zakona od strane Incka, naši predstavnici će ići samo na sjednice kada procijene da je to u interesu Republike Srpske", rekao je Dodik i poručio da će raditi na tome da se otklone razlozi zbog kojih nema učešća srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

Dodik je poručio da se namjerno pokušava pogrešno interpretirati njegov razgovor sa Vučićem.

"Jedna zabrinutost i jedan interes predsjednika Vučića za pitanja u BiH pokušavaju da zloupotrijebe. Pokušavaju da stvore atmosferu da je nešto sve urađeno. O tom pitanju ćemo raspravljati, ali mislimo isto tako da nisu otklonjeni razlozi zbog kojih su institucije napustili sprski predstavnici. Podsjetiću da imamo dogovor da srpski predstavnici učestvuju u radu kada se to tiče interesa Republike Srpske", kaže Dodik i dodaje da su sva ova dešavanja neskrivena želja opozicije da se vrate u institucije BiH, a da to za to druge okrive.

Sramota je što Njemačka stoji iza takvog luzera kao što je Šmit

"Republika Srpska ne smije prihvatiti takve lažove i mešetare. Ne mogu oni da odlučuju umjesto nas. Prolazili smo kroz teške periode i ranije, imali smo i daleko težih pitanja. Nema problema da se dogovara na nivou BiH, ali se tamo moraju uvažavati interesi Republike Srpske. Da je neko htio da izmjenama krivičnog zakona htio da postigne mir, onda bi u Inckove brljotine dodao da će pet godina zatvora dobiti i onaj koji nazove Republiku Srpsku genocidnom" rekao je Dodik.

Želimo nadležnosti

"Ne mogu da shvatim da mi ne možemo da dobijemo ono što nam je garantovano Ustavom. Kada sam pitao Eskobara o tome, rekao mi je da je to u skladu sa politikama. Na to ne smijemo da nasjednemo jer su politike promjenjive".


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.