Snježana Novaković Bursać

"Dolazak predstavnika Zelenih degradirajući za Parlament BiH"

  • Извор: СРНА
  • 14.12.2021. 09:15

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da je dolazak predstavnika grupe Zelenih u Evropskom parlamentu da razgovaraju sa Interresornom radnom grupom za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH, sasvim neprikladan format, degradirajući za Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Ranije smo obavili razgovore sa zvaničnim predstavnicima EU, a ako nastavimo ovim tempom i u istom maniru, mogli bismo doći u situaciju da primamo jednog po jednog od 705 poslanika Evropskog parlamenta", rekla je Bursaćeva za "Politiku".

Ona je ukazala da su evroparlamentarci iz grupe Zelenih bili potpisnici pisma upućenog komesaru EU Žozepu Borelju u kojem su iznijeli netačne i neprikladne kvalifikacije u vezi sa procesima u BiH.

"Sugerisali su sankcije i zahtijevali smjene izabranih zvaničnika, konkretno /srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada/ Dodika. Ne znam zašto takvim parlamentarcima davati povod da i unutar BiH iznose stavove istovjetne politici koju zagovaraju SDA Bakira Izetbegovića i ostale bošnjačke partije", rekla je Bursaćeva.

Za Bursaćevu je sporna i praksa u kojoj predsjedavajuća Interresorne radne grupe Alma Čolo omogućava gotovo svima koji se najave da razgovaraju sa članovima ove grupe, što je praksa kakva se sigurno neće sresti u nekim drugim parlamentima.

U Sarajevu je juče održan sastanak poslanika grupe Zelenih/EFA u Evropskom parlamentu Roma Franca i Tomasa Vajca sa Interresornom radnom grupom za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH na kojem nisu učestvovali članovi ovog tijela iz Republike Srpske.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)