Sadik Ahmetović

Novi direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja, sumnjičen za odnos s maloljetnicom

  • 07.05.2020. 14:02

Sadik Ahmetović imenovan je za novog direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Bivši ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH za Fenu je izjavio da na ovu funkciju dolazi s novim vizijama.

"Ovdje ima mnogo infrastrukturnih stvari koje trebamo riješiti, jer ugrožavaju zdravlje djece, posebno kada se radi o kupatilima. Već sam razgovarao s nadležnima o ovoj temi i moram priznati da postoji razumijevanje da se ovaj problem riješi", kaže Ahmetović.

Međutim, ne može se ni zaboraviti afera u koju je Ahmetović bio umiješan.

U policijskom izvještaju 2010. godine, tada ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović, teretio se da je maloljetnu Romkinju primoravao na seksualne odnose.

U izveštaju se navodi da je Ahmetoviću seksualne odnose sa maloletnicom organizovala njena baka Mevla Manjić, koja je prvoosumnjičena u ovoj aferi. Ahmetović je u to vreme bio službenik u opštini Srebrenica i donirao je devojčici stotinu konvertibilnih maraka (oko 50 evra) mesečno, jer je proglašena za mis Romkinja.

U izvještaju Uprave kriminalističke policije Jedinice za posebnu istragu MUP-a RS, pisalo je da je Ahmetović seksualne odnose s maloljetnicom imao u službenom vozilu škoda i u ličnom automobilu golf 4. U izvještaju stoji da su seksualni čin radili pored betonare u blizini Memorijalnog centra u Potočarima. Takođe, u izvještaju stoji da je Ahmetović prijetio Manjićevoj da o tome ne smije nikom da priča jer, kako joj je rekao, "policija i društvo će vjerovati njemu zato što je uticajna osoba".

Ahmetović je potvrdio tada da je obuhvaćen istragom o seksualnom zlostavljanju maloljetne Romkinje zbog čega su ga tada u Sarajevu i saslušali inspektori MUP-a Republike Srpske.

On je, međutim, odbacio bilo kakvu povezanost s ovim slučajem naglašavajući da će biti nemoguće sakriti istinu o cijelom slučaju.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.