Potvrdili u saopštenju

Pijani SDP-ovac fizički napao načelnika Gornjeg Vakufa

  • Извор: Аваз
  • 13.01.2022. 21:25

Iz lokalne organizacije Gornji Vakuf / Uskoplje, Stranke demokratske akcije (SDA), oglasili se saopštenjem u kojem, između ostalog, tvrde da je napadnut načelnik Opštine Sead Čaušević.

- Dana, 13. januara 2022.godine, u 14 sati održana je sjednica Kolegija Opštinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na kojoj se trebala zakazati sjednica Opštinskog vijeća kao i dnevni red sjednice.

Fizički napad

Sjednici su prisustvovali predstavnici političkih stranaka naše Opštine, predsjednici klubova, predsjedavajući OV-a, načelnik Opštine i sekretar Opštine.

Sjednici su prisustvovali i poslanici OO SDP Gornji Vakuf- Uskoplje, koji su na sjednicu došli u vidno alkoholisanom stanju.

Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se poslanici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Opštinskog vijeća i Poslovniku o radu. Poslanik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Opštine.

Ovim saopštenjem oštro osuđujemo neprimjereno i siledžijsko ponašanje poslanika Kadira Kičina (poslanik SDP-a Gornji Vakuf), te pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti opštinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Opštine.

Trenutna većina

Ovakav čin jednog opštinskog poslanika neće narušiti međuljudske odnose u našoj Opštini kao ni normalno funkcionisanje Opštinskog vijeća i administracije Gornji Vakuf-Uskoplje. Smatramo da je ovakav čin izraz nemoći i slabosti opozicije u Vijeću. Mi ćemo nastaviti sa podrškom uspjesima i projektima, koje trenutna većina zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem provodi u Opštini Gornji Vakuf-Uskoplje - navodi se u saopćenju SDA. 

(Avaz)

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?