Srpski član Predsjedništva BiH

Pitanje ATV-a Dodiku: Hoće li vas smijeniti Šmit?

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2022. 15:02

"Ne mogu da pričam o tome hoće li on smijeniti Dodika ili ne. Kako bi izgledalo da čovjeka koji je dobio najviše glasova smijeni neki stranac?", rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na pitanje ATV-a "hoće li ga Kristijan Šmit smijeniti".

Kristijan Šmit gostujući na sarajevskoj televiziji uputio je niz prijetnji Republici Srpskoj i srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

"Budućnost sa Šmitom bi bila lažljiva budućnost, jer je i on lažan. Mislim da je bijesan jer je pod pritiskom muslimana da nešto uradi. Ne mogu da prihvatim odluku čovjeka koji nije legitiman. Ponaša se kao slon u staklenoj bašti. Ne mogu da pričam o tome hoće li on smijeniti Dodika ili ne. Kako bi izgledalo da čovjeka koji je dobio najviše glasova smijeni neki stranac? Ne znam, vidjećemo", rekao je Dodik.

Sramota je što Njemačka stoji iza takvog luzera kao što je Šmit

"Republika Srpska ne smije prihvatiti takve lažove i mešetare. Ne mogu oni da odlučuju umjesto nas. Prolazili smo kroz teške periode i ranije, imali smo i daleko težih pitanja. Nema problema da se dogovara na nivou BiH, ali se tamo moraju uvažavati interesi Republike Srpske. Da je neko htio da izmjenama krivičnog zakona htio da postigne mir, onda bi u Inckove brljotine dodao da će pet godina zatvora dobiti i onaj koji nazove Republiku Srpsku genocidnom" rekao je Dodik.