Širi mržnju prema Srbima

Reagovanja srpskih predstavnika na poruke mržnje Bakira Izetbegovića

  • Izvor: Srna
  • 20.07.2021.18:19

Lider SDA Bakir Izetbegović i na Bajram sije mržnju prema Srbima. Ovaj put optužujući ih za navodni genocid u Krajini.

Poruke mržnje koje je danas poslao Izetbegović Srbima su opomena kakva im se to BiH nudi po mjeri Izetbegovića mlađeg, poručila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Brusać.

Bursaćeva je ukazala da je Izetbegović danas napao i osnovni postulat Dejtonskog sporazuma koji govori o tragičnom sukobu u regionu, a kako je navela, napad na Dejton je napad na mir u BiH.

Delegat srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Lazar Prodanović izjavio je Srni da u izjavi ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o "srpskom svijetu" nije vidio poziv na prekrajanje granica niti ona na to liči, te da su reagovanja Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića i Željka Komšića nepotrebno dizanje bure i to na Bajram, veliki praznik muslimana.

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović današnjim ostrašćenim riječima i zastrašujućim porukama ne daje nikakvu šansu za pomirenje, niti zajednički život na ovim prostorima.

- Poslije ovoga što je danas rekao, BiH nema budućnosti - upozorila je Majkićeva u izjavi za Srnu.

Predsjednik "Ilidžanskog borca" Goran Šehovac poručio je da su bivši i sadašnji političari Alija Izetbegović, Željko Komšić, Šefik Džaferović i Bakir Izetbegović sami krivi što je BiH ovakva država, da oni najmanje prave pravnu državu od BiH, nego čine sve da se ova zemlja raspadne.