Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda

Špirić: Postoji spremnost da se razgovara bez međunarodnih predstavnika

  • Извор: СРНА
  • 13.10.2021. 13:27

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić rekao je poslije neformalnog sastanka sa predsjedavajućim Doma naroda Bakirom Izetbegovićem i drugim zamjenikom Draganom Čovićem da postoji spremnost da se razgovara bez međunarodnih posrednika.

Špirić je istakao da nije problem da se zakoni donose u parlamentu BiH, nego da je problem ako ih nameće visoki predstavnik.

On je dodao da je riječ o klasičnoj zamjeni teza i da SNSD-u nije problem da se zakon donese u parlamentu i da o zakonu treba razgovarati.

"Zašto ovdje nema potrebe za dijalogom? Zato što uvijek neko očekuje da će neko da nametne taj zakon. To je Božija kazna za BiH", rekao je Špirić na konferenciji za novinare nakon neformalnog sastanka u Sarajevu.

Špirić je naveo da sve materije koje se mogu zakonski oblikovati, traže politički dijalog.

"Bili smo mi u parlamentu blizu nekih krucijalnih rješenja, pa se od toga odustajalo", podsjetio je Špirić.

Špirić je rekao da se uvijek govori da je problem u SNSD-u.

On je istakao da je danas razgovarano otvoreno o izazovima i problemima kojih su svi svjesni, te da je dogovor da unutrašnji dijalog mora da postoji.

"Drago mi je da preovladava stav da razgovori u BiH nemaju alternativu i da se o svim otvorenim pitanjima razgovara bez posrednika", rekao je Špirić.

"Vi znate da već duže vrijeme iz Narodne skupštine Republike Srpske stižu zahtjevi za razgovore i nećemo se igrati gluvih telefona", rekao je Špirić.

Špirić tvrdi da ne postoje stvari o kojima se politički ne može razgovarati.

"Ako nema razgovora, nema ni dogovora. BiH nakon 25 od Dejtona u situaciji je da visoki predstavnici nameću zakone. Moramo izlaziti iz te situacije, a taj dogovor neće raditi niko iz vana. Drugarski smo razgovarali o svim izazovima, postoje stvari gdje imamo različita viđenja", rekao je Špirić.


Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок