Tužilaštvo BiH optužilo bivšeg ministra bezbjednosti Sadika Ahmetovića

  • 10.12.2020. 11:48

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Sadika Ahmetovića /51/ koja ga tereti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je Ahmetović optužen za koruptivno krivično djelo, odnosno da je zloupotrebom položaja ili ovlaštenja i potpisivanjem ugovora o djelu, omogućio zaposlenom sticanje nezakonite imovinske koristi, nanijevši štetu budžetu BiH.

Optužnica tereti Ahmetovića da je pribavio protivpravnu imovinsku korist Adnanu Bektiću u iznosu većem od 10.000 KM, čime je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja prema Krivičnom zakonu BiH.

"Ahmetović je optužen da je, za vrijeme kada je obavljao funkciju ministra bezbjednosti, tokom 2011. i 2012. godine, s ciljem pribavljanja nezakonite imovinske koristi Adnanu Bektiću /37/ sa njim potpisao ugovore o djelu da bi stvorio privid da Bektić obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju bezbjednosti u pojedinim oblastima, kao i druge poslove iz djelokruga Ministarstva bezbjednosti, što Bektić nikada nije obavljao", navodi se u saopštenju.

Na ovaj način Ahmetović je omogućio Bektiću sticanje nezakonite imovinske koristi prema Ugovoru o djelu i isplati dnevnica u ukupnom 15.680 KM za koliko je oštećen budžet BiH.

Optužnica, koju je podigao tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, proslijeđena je na potvrđivanje Sudu BiH.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.