Milorad Dodik

"Vučić nikada nije rekao da nešto mora da uradi, Putin zna svaki detalj situacije u BiH"

  • Извор: СРНА
  • 09.01.2022. 09:41

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije rekao da nešto mora da uradi, dok za ruskog predsjednika Vladimira Putin kaže da zna svaki detalj situacije u BiH.

"Stekao se utisak da je Dodik `veliki namćor` kome on može nešto definisati. Moram da kažem da da Vučić meni nikada nije rekao da nešto moram uraditi i mislim da i on zna da je to nemoguće", rekao je Dodik za "Verečnje novosti".

Dodik je zahvalan svima u Srbiji, pogotovu Vučiću za razumijevanje i podršku, te je istakao da su svi u Srpskoj zagledani u Srbiju i ponosni na saradnju, pogotovo u posljednje vrijeme.

"Mislim da je ovo najkonkretnija i najvidljivija podrška. Oni nama pomažu da izgradimo infrastrukturne objekte u mnogim opštinama. Tako smo mi bili spremni da priteknemo u pomoć i pozajmimo struju Srbiji. Interakcija je jasna", naveo je Dodik.

Na konstantaciju da dežurni kritičari Vučića često ističu da Dodik povlači poteze na štetu Srbije, Dodik je rekao da je nedostojno komentarisati one koji promovišu samo mržnju prema srpskom narodu i državi.

"Prema mom mišljenju, oni su marginalni u srpskoj nacionalnoj i svakog drugoj svijesti i mislim da im se prekomjerno daje pažnja", kaže Dodik.

On je naveo da u Srbiji postoje ljudi koji nemaju pojma o kakvim se odnosima ovdje radi, a spremni su da komentarišu sve nacrnje protiv Srba.

"Nije problem da postoje mediji koji misle sasvim drugačije, već je problem što oni promovišu udar na Republiku Srpsku, a izdaju se u Beogradu", rekao je on.

Govoreći o nedavnom susretu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i koliko se oslanja na Moskvu u planiranju daljih političkih koraka, Dodik je rekao da velike sile samo periferno poznaju situaciju, ali da je kod Rusa primijetio veliko poznavanje detalja, pa i kod samog Putina.

Dodik napomenuo da je Putin rekao da je Rusija za poštovanje međunarodnog prava i Dejtonskog sporazuma, da zna da je taj sporazum oskrnavljen i da će podržati njegovu borbu i politički proces u okviru tog sporazuma, kao i da je Rusija za teritorijalni integritet BiH.

"I to je to. Oni neće ići dalje od toga. To nama i odgovara, jer želimo da se obračunamo sa dekadencijom i kršenjem Dejtonskog sporazuma. A koliko je sve dekadentno jasno govori da meni koji godinama insistiram na Dejtonskom sporazumu budu uvedene sankcije za antidejtonsko ponašanje", rekao je Dodik.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина