Mladi istraživač

Doktorirao u Japanu, karijeru nastavlja na Medicinskom fakultetu u Banjaluci

  • Извор: СРНА
  • 18.10.2021. 16:38

Mladi istraživač Radovan Kukobat, koji je doktorirao u Japanu na Univerzitetu Šinšu u Naganu, nastaviće naučnu karijeru na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci u Centru za biomedicinska istraživanja, saopšteno je iz ovog fakulteta.

On će raditi i na poziciji stručnog saradnika na studijskom programu Farmacija.

U Centru za biomedicinska istraživanja, navodi se u saopštenju, Kukobat će se baviti ispitivanjem alumino-silikatnih materijala i mogućnostima njihove primjene u famaceutskim proizvodima.

Rukovodstvo Medicinskog fakulteta izrazilo je veliko zadovoljstvo što može da ponudi uslove mladom istraživaču za nastavak naučnoistraživačkog rada, kao i zbog produbljivanjem saradnje sa Univerzitetom Šinšu iz Japana.

U saopštenju se navodi da je Kukobat završio osnovne i master studije na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a doktorske nastavio na Univerzitetu Šinšu, gdje je kao izvanredan student stekao naziv doktor inženjerskih nauka.

Pod mentorstvom profesora Kacumija Kaneka, Kukobat je odbranio doktorsku disertaciju o temi "Dizajn disperzanata pomoću sol-gel hemije za jednozidne ugljenične nanotube i njihova potencijalna primjena".

U saopštenju se navodi da se Kukobat vraća u Banjaluku nakon devet godina istraživačkog rada i 15 objavljenih radova u prestižnim indeksiranim časopisima.

Iz Medicinskog fakulteta navode da je u narednih 10 dana predviđeno i svečano potpisivanje ugovora, kojim će Kukobat stupiti u radni odnos na ovom fakultetu.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)